Kan stemme ned Killengreen-loven

Rødgrønne stortingspolitikere mot regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødgrønne stortingspolitikere åpner for å stemme ned justisminister Knut Storbergets (Ap) lovforslag som vil sikre politidirektør Ingelin Killengreen tre nye år i embetet.

Dermed kan den fra før pressede statsråden gå på nok et nederlag, alternativt foreta ytterligere en snuoperasjon, skriver VG.

Både Olav Gunnar Ballo (SV), Alf Ivar Samuelsen (Ap) og flere andre Ap-kilder på Stortinget sier til avisen at de er svært kritiske til lovforslaget.

- Lover skal gjelde uansett hvor dyktig en person er i jobben sin, og lover skal ikke tilpasses enkeltpersoner, sier Ballo.

Partikolleger av Storberget bruker ord som «underlig» og «problematisk» - og bekrefter at de leter etter måter å stoppe det omstridte lovforslaget på. Samtidig er det en viss frykt for at nederlaget Storberget er påført i hijabsaken skal gjøre det vanskeligere å påføre justisministeren enda en ydmykelse fra egne rekker.

(NTB)

ØNSKET: Regjeringen er så fornøyd med politidirektør Ingelin Killengreen at de vil endre loven slik at hun kan sitte lenger enn det er tillatt i dag. Foto: Scanpix
ØNSKET: Regjeringen er så fornøyd med politidirektør Ingelin Killengreen at de vil endre loven slik at hun kan sitte lenger enn det er tillatt i dag. Foto: Scanpix Vis mer