I STRID: Justisminister Knut Storberges forsøk på å beholde Ingelin Killengreen som politidirektør får det til å slå sprekker blant de rødgrønne på stortinget. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I STRID: Justisminister Knut Storberges forsøk på å beholde Ingelin Killengreen som politidirektør får det til å slå sprekker blant de rødgrønne på stortinget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Kan stemme ned Killengreen-loven

Rødgrønne stortingspolitikere åpner for å stemme ned egen justisminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødgrønne stortingspolitikere åpner for å stemme ned justisminister Knut Storbergets (Ap) lovforslag som vil sikre politidirektør Ingelin Killengreen tre nye år i embetet.

Dermed kan den fra før pressede statsråden gå på nok et nederlag, alternativt foreta ytterligere en snuoperasjon, skriver VG.

Både Olav Gunnar Ballo (SV), Alf Ivar Samuelsen (Sp) og flere Ap-kilder på Stortinget sier til avisen at de er svært kritiske til lovforslaget.

- Lover skal gjelde uansett hvor dyktig en person er i jobben sin, og lover skal ikke tilpasses enkeltpersoner, sier Ballo.

Partikolleger av Storberget bruker ord som «underlig» og «problematisk» - og bekrefter at de leter etter måter å stoppe det omstridte lovforslaget på. Samtidig er det en viss frykt for at nederlaget Storberget er påført i hijabsaken skal gjøre det vanskeligere å påføre justisministeren enda en ydmykelse fra egne rekker.

(NTB)