Ap-Raymond

Kan stenge deler av Oslo

Å stenge Oslo nå er ikke aktuelt, sier byrådsleder Raymond Johansen. Men Ap-toppen åpner for strenge lokale tiltak dersom smittesituasjonen endrer seg.

ÅPNER FOR STRENGERE TILTAK:  Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener det viktigste er å teste folk, smittesporing og eventuell isolering. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix
ÅPNER FOR STRENGERE TILTAK: Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener det viktigste er å teste folk, smittesporing og eventuell isolering. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smitteoppblomstring i Indre Østfold førte til at kommunen valgte å innføre drastiske tiltak, som å stenge ned barnehager og SFO og forby sosiale sammenkomster.

Selv om smitten har vært økende også i Oslo, er det per i dag ikke aktuelt å innføre liknende tiltak her, ifølge byrådsleder Raymond Johansen.

- Det er ikke aktuelt med noen nedstengning i Oslo nå. Det viktigste er å teste folk, greie å spore smitten og eventuelt isolere smittede, sier han til Dagbladet.

Kan stenge bydeler

Johansen åpner imidlertid for at det kan bli aktuelt med strengere tiltak, som delvis nedstengning, i enkelte bydeler og på enkelte barnehager, skoler og andre institusjoner dersom smitten blomstrer opp.

- Vi har lært mye av håndteringen fra mars og framover. Det vi ser, er at mest mulig kirurgisk og målrettet innsats er det beste. Hvis det er utbrudd i et spesielt område, på en skole eller lignende så kan det være en mulighet. Per nå er ikke det aktuelt, men det vil være uklokt å avvise det helt, sier Johansen.

- Å stenge Oslo slik som vi gjorde i vår, håper og tror vi at ikke blir aktuelt. Mer målretta tiltak er nok en del av prisen vi kan komme til å måtte betale, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer