Kan stoppe Giske

GARDERMOEN (Dagbladet): Trond Giskes kandidatur til nestledervervet i Ap kan gå med i dragsuget etter den tapende Thorbjørn Jagland. Samtidig har Giskes frontkjemper, AUF-leder Eva Kristin Hansen, fått munnkurv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det dramatiske landsstyremøtet på Gardermoen ble i går avsluttet med noe som neppe kan tolkes som noe annet enn en brutal og effektiv svekkelse av Giskes muligheter til å bli valgt til ny nestleder på landsmøtet i november.

Omslaget

For det første gjorde Jens Stoltenberg det klart at både han og landsstyret mener at likestillingshensyn bør ligge til grunn i valg av ledelsen. Det kan ikke tolkes på annen måte enn at nestledervervet som blir ledig når Stoltenberg rykker opp som leder, bør fylles av en kvinne.

At Stoltenberg sier dette, er et nytt omslag i persondebatten i Ap. Det siste året har det vært Jagland som har forsøkt å kjempe for Giskes kandidatur. I sin bitre tale til landsstyremøtet på Gardermoen torsdag trakk Jagland igjen fram Giske som et fremragende politisk talent og hevdet at sterke krefter nå motarbeider ham.

Friere Jens

Men etter at Jagland nå til de grader er parkert, tas det ikke lenger hensyn til hva han sier.

Det er åpenbart at dette er grunnen til at Stoltenberg følte seg fri til å gå så langt som han gjorde i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer