Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan stoppe ny matgigant

Konkurransetilsynet mener du og jeg vil tape på fusjon mellom Gilde og Prior.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konkurransetilsynet vurderer å forby fusjonen mellom Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA, skriver tilsynet i en pressemelding.

I dag får de to selskapene brevet med den for dem negative beskjeden.

Sammenslåingen berører særlig markedet for produksjon og salg av fjørfeprodukter, et marked der Gilde kan forventes å etablere seg. Men etter en fusjon vil Prior slippe å få Gilde som konkurrent, konstaterer tilsynet.

- En fusjon vil føre til at en allerede svak konkurranse i fjørfemarkedet blir ytterligere svekket, er den foreløpige vurderingen fra konkurransemyndigheten.

Nå har selskapene 15 arbeidsdager på seg til å kommentere tilsynets foreløpige vurderinger.

- Vi vurderer at det verken er faktisk eller rettslig grunnlag for å gripe inn mot fusjonen, sier styrelederne Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt og Rune Haram i Prior Norge i en pressemelding.

Det nye fusjonerte selskapet, som går en uviss framtid i møte, skal etter planen hete Nortura og ha nåværende Gilde-topp Axel Krogvig som sjef.

<B>VIL BLI NY TOPPSJEF:</B> Nåværende konsernsjef Axel Krogvig i Gilde skal etter planen lede den nye, fusjonerte fjørfegiganten. Nå må han krangle med Konkurransetilsynet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media