- Kan stoppe StatoilHydro når som helst

Sps Ola Borten Moe vil stanse oljesand-prosjektet. Men regjeringen vil bare ha miljø-dialog med StatoilHydro.

RØDGRØNT OLJEROT:  Ola Borten Moe er enig med miljøvernminister Erik Solheim om at oljesandprosjektet i Canada ikke er en god sak for StatoilHydro. Han mener regjeringen når som helst kunne ha stoppet investeringene. Foto: SCANPIX
RØDGRØNT OLJEROT: Ola Borten Moe er enig med miljøvernminister Erik Solheim om at oljesandprosjektet i Canada ikke er en god sak for StatoilHydro. Han mener regjeringen når som helst kunne ha stoppet investeringene. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tirsdag i forrige uke stemte staten mot et Greenpeace-forslag om å trekke StatoilHydro ut av det omstridte oljesandprosjektet i Canada. Men Sps næringspolitiske talsmann, Ola Borten Moe, mener den rødgrønne regjeringen når som helst kan stoppe StatoilHydros oljesand-investering.

- Jeg er enig i at dette ikke er noen gladsak for StatoilHydro. Det er åpenbart at man kan vedta at StatoilHydro ikke skal holde på med oljesand, atomkraft, eller andre ting vi mener Norge ikke skal framstå med. Med den tilknytningen staten har til selskapet, vil StatoilHydro oppfattes som en representant på vegne av Norge, sier han.- Hvorfor har ikke den rødgrønne regjeringen gjort noe med det, da?

- Det må du ikke spørre meg om. Det er Erik Solheim som sitter i regjering. Han er nærmere til å svare på det enn meg. Også Terje Riis-Johansen, som sitter i generalforsamlingen i egenskap av olje- og energidepartementet, sier han.

Saken splitter regjeringen. Torsdag gikk Erik Solheim ut og varslet omkamp om StatoilHydros investeringer i canadisk oljesand. For framtida ser miljø- og utviklingsministeren for seg etiske retningslinjer for statlige selskaper på lik linje med Oljefondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer