- Det kan synes som om vi som system har feilet. På alle arenaer. Skole, skoleeier, sosial helsetjeneste, medisinsk og psykiatrisk hjelp eller mobbeombudet. Mulig alle samlet. Trolig har vi ikke gjort en god nok jobb. Hverken i det forebyggende arbeidet, i avdekkingen, eller med å stoppe disse vanskelige situasjonene.
Det sier Ellen Fjermestad. Hun er mobbeombud for videregående opplæring i Rogaland fylke, og var en kort stund inne i saken til Emely Frantzen, da Fjermestad tidligere også hadde mobbeombudrollen for grunnskoler og barnehager.
Mobbeombudet som overtok saken, ønsker ikke å kommentere nå, men viser til tidligere uttalelser, se lenger ned i saken.
Dagbladet har skrevet om 12 år gamle Emely, som tok livet sitt i januar i år. Foreldrene har anmeldt Dysjaland skule og Sola kommune for brudd på opplæringsloven, fordi de mener at skolen ikke klarte å beskytte Emely fra mobbing.
Både Sola kommune, Dysjaland skule og Sola PPT (Pedadogisk-psykologisk tjeneste) er forelagt påstandene i denne artikkelen, men ønsker ikke å kommentere enkeltpåstander nå, med henvisning til at saken er til etterforskning hos politiet. Klinikksjef for psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige ved Stavanger universitetessykehus (SUS), som barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) er en del av, skriver til Dagbladet at Emely fikk tett oppfølging. Se utfyllende svar lenger ned.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger