- Kan ta mange år før man vet hva som hendte med Airbus-flyet

Ekstremt vanskelige leteforhold, ifølge luftfartsekspert.

STORSTILT LETEAKSJON: Både det brasilianske og franske flyvåpenet har det siste døgnet lett etter vrakrester fra Air France-flyet som forsvant over Atlanterhavet natt til i går.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
STORSTILT LETEAKSJON: Både det brasilianske og franske flyvåpenet har det siste døgnet lett etter vrakrester fra Air France-flyet som forsvant over Atlanterhavet natt til i går. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Jakten på årsaken til hvorfor Air France Flight 447 styrtet i Atlanterhavet kan ta mange år, ifølge CNN.

I 23-tiden i kveld bekreftet Brasils forsvarsminister Nelson Jobim at vrakrestene som er funnet i Atlanterhavet stammer fra det savnede Air France-flyet, ifølge AP.

Meldte om feilFlyet på vei fra Rio til Paris forsvant fra radarene og mistet all kontakt med bakken i fire-tiden natt til i går.

Da befant det seg ved Fernando de Noronha-øyne, omkring 350 kilometer utenfor kysten av Brasil. Fire timer etter at det tok av, rundt klokka fire norsk tid, meldte cockpiten at de hadde flydd inn i kraftig turbulens og tordenvær.

Klokka 04.14 begynte Airbus 330-200-maskinen å sende en rekke automatiske varsler om feil i det elektriske systemet.

Totalt 12 feilmeldinger ble sendt i løpet av fire minutter.

Utenfor radarenPassatvinden og havstrømmene gjør at vrakrestene kan bli spredt over et område på flere kvadratkilometer.

Ifølge siste sikre registrering lå flyet på en høyde på omkring 11 000 meter over havet, da det mistet all kontakt med bakken. Uten sikre koordinater eller ytterligere opplysninger, blir det ekstra vanskelig å fastslå hvor flyet traff vannet, tror John Hansman, direktør ved luftfartsinstituttet ved den prestisjetunge høyskolen MIT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer