- Kan ta uker å komme på sporet

Politiet endevender hver stein i jakten på Per og Grete Orderud Pausts attentatmann. - Absolutt alle ledetråder etterforskes. Det kan ta uker før vi er på sporet, sier politiinspektør Gunnar Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larsen vil ikke spesifisere hvor store mannskaper han rår over, ut over at ressursene er «store nok til å etterforske alt som er mulig å etterforske».

Trolig betyr det at 20- 30 mann er avsatt til å løse attentatforsøket, som skjedde grytidlig onsdag morgen. Den som helte bensin og sprayet propan i og utenfor Gabels gate 1 er trolig identisk med vedkommende som festet en dynamittgubbe under diplomatekteparets bil. Ladningen ble funnet og uskadeliggjort for nøyaktig én måned siden.

Ingen kommentar

Gunnar Larsen sier at det ikke er gjort avgjørende etterforskningsmessige framskritt: - Disse første dagene etterforsker vi så bredt som mulig. Det kan ta uker før vi begynner å jobbe mer målrettet.

- Er det fingeravtrykk på propanapparatet og/eller bensinkanna?

- Det vil jeg ikke kommentere av hensyn til etterforskningen.

- Tror dere at svaret ligger i parets privatliv eller offentlige liv?

- Vi etterforsker begge deler.

- En nabo fant sprengningsledninger tvinnet rundt i nabolaget to dager før dynamittfunnet 15. juli. Kan dette kobles til forbrytelsen?

- Det etterforsker vi nå. Vi har sikret oss noe av ledningen.

- Ekteparet Pausts nærmeste nabo fikk en telefon natt til torsdag. Kan det ha vært gjerningsmannen?

- Det etterforsker vi også. Jeg vil ikke røpe våre eventelle sjanser til å spore opp samtalen. Vi gjør alt som er mulig.

- Kobler dere overfallet på Per Paust for to år siden til attentatforsøkene i sommer?

- Det etterforskes fortsatt. For øvrig har jeg ingen kommentar.

Lekket i kort tid?

Politiet forsøker å finne ut hvor lenge apparatet sto og lekket propan. Trolig har dette pågått i bare noen få minutter, siden et slikt apparat skal kunne tømmes på ti minutter. Dermed kan det ha vært gjerningsmannens romstering Paust hørte da han gikk på toalettet litt før klokka fem onsdag morgen.