Kan tape 15 mill. på å selge Kollen-villa

Louise Mohns kjempevilla i Holmenkollen har kostet henne 95 millioner. Nå vil hun selge for 80 millioner.

Eksklusivt: Louise Mohn har brukt mange millioner kroner på å oppgradere hagen. Noe av pengene må hun trolig ta som tap når hun nå vil selge eiendommen høyt oppe i Holmenkollen. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling.
Eksklusivt: Louise Mohn har brukt mange millioner kroner på å oppgradere hagen. Noe av pengene må hun trolig ta som tap når hun nå vil selge eiendommen høyt oppe i Holmenkollen. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling.Vis mer

(Finansavisen.no): En av Holmenkollens aller største og dyreste eiendommer, Holmenkollveien 125, skal selges. Louise Mohn har gitt Tom Johnsen i Sem og Johnsen Eiendomsmegling i oppdrag å finne en kjøper som kan betale 80 millioner for en prakteiendom på nær 1.000 kvadratmeter.

Mohn kjøpte eiendommen i 2014 sammen med sin daværende mann, Erik Bertrand-Larssen. Med bistand fra Eklund Oslo New York bød de daværende eier, Hans-Fredrik Bassøe, hele 75 millioner for eiendommen, hvilket han ikke kunne si nei til.

Siden kjøpte paret naboeiendommen for 12 millioner ifølge Finansavisen, og bygget den totalt om. Men da Mohn og Bertrand-Larssen gikk fra hverandre, solgte Mohn denne i fjor høst for 21 millioner.

Allerede i fjor gikk det rykter om at Mohn også skulle selge sin egen bolig, men nå har hun bestemt seg.

Prislappen er ikke satt, men Tom Johnsen antyder 80 millioner kroner. I så fall går Mohn på et betydelig tap, som heller ikke er fradragsberettiget på skatten, skriver avisa.

Oppgradert hage

For selv om det bare hadde gått ett og et halvt år siden Hans-Fredrik Bassøe hadde ferdigstilt en omfattende oppgradering av eiendommen, måtte Mohn hyre inn håndverkere for å bli helt fornøyd. Det til tross for at standarden allerede da ble beskrevet som skyhøy.

- Hagen er gjort i stand. Dessuten er alt gjort ferdig samtidig som finishen er forbedret slik at alt er på topp. Det er voldsomt å sette i stand noe så stort, og eiendommen inneholder nå alt man kan ønske seg. I tillegg har den fantastisk utsikt og er veldig moderne og elegant, sier eiendomsmekler Tom Johnsen til Finansavisen.

Han opplyser at Mohn har brukt 15 til 20 millioner kroner i oppgraderingen av eiendommen som er på fire mål. De nær tusen kvadratmeterne huser særdeles mye. Da Bassøe solgte eiendommen, hadde den ni soverom, ti bad, separat leilighet og au-pair-del samt trimrom, partyrom, stor stue og TV-stue.

Vil ha 3–400 kvadratmeter

- Det er en fantastisk utsikt fra eiendommen, og den framstår særdeles moderne og elegant, skryter Johnsen.

Salgsplanene har sin rot i Mohns familiesituasjon, ifølge mekleren.

- Louise Mohn er alenemor med tre barn, og ønsker en mindre eiendom, gjerne 3–400 kvadrat­meter, sier Tom Johnsen.

Andre økonominyheter:
Råder investorene til å øke eksponeringen asap
Spår brennhet sommer i laks