Kan tilhøre samme drapsbande

Mange likhetstrekk med terroren for to uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terroristene som mislyktes i å sprenge fire bomber på t-banestasjoner og en buss i London i går, kan tilhøre samme bande som drepte 52 mennesker for 15 dager siden, skriver Daily Mail i dag.

Scotland Yard bygger teorien på likhetene mellom de to angrepene.

Blant likhetspunktene mellom terorhandlingene er mangelen på forhåndsvarsel, at det dreide seg om like mange angrep mot identiske mål og at de foregikk samtidig.

Mistanken styrkes av at den siste terroren skjedde nøyaktig to uker etter den første, selvmordstaktikken og at bombene ble fraktet i ryggsekker.

Samme mønster

Flere har også merket seg terrormålenes geografiske plassering i den britiske hovedstaden.

For to uker siden slo terroristene til vest i London (Edgewere road). Det to andre t-banebombene ble sprengt ved Russel Square i sør og på østgående bane nær Aldgate.

Etterforskerne tror at den fjerde bombemannen, Hasib Hussain, skulle sprenge seg i Nord-London, men måtte hoppe på bussrute 30 da t-banen ble stengt.

I går skjedde angrepene i nord, sør, øst og vest.

- Angrepsforsøket fulgte samme mønster som det foregående, sier Londons politimester sir Ian Blair.

Gullgruve for gransking

Jakten på gårsdagens angripere er intens.

Politiet har gode muligheter til å avklare om bombene på t-banestasjonene Oval, Shepherd\'s Bush og Warrens Street, samt på en buss i Hackney, var et mislykket forsøk på å forsterke frykten som ble skapt 7. juli.

Svaret ligger trolig i de udetonerte ryggsekkbombene. Etterforskerne kaller dem en «gullgruve» for åstedsgransking.

Hvis det ikke er forbindelse mellom gjerningsmennene, regner mange med at gårsdagens aksjon ble gjennomført av etterapere, og at de manglet tilstrekkelig kunnskap til å skape massedød.

The Times skriver at to av attentatmennene ifølge øyenvitner virket forbauset over å være i live etter å ha utløst bombene.

GRANSKER: Politiets åstedsgranskere på Warren Street-stasjonen i dag. Siden gårsdagens bomber ikke gikk av, er det mulig etterforskerne vil finne fingeravtrykk. Samtidig kan sprengstoffet fortelle om en mulig forbindelse til ugjerningene for to uker siden.