- Kan tjene 14 mill. på Frp-støtte

Rimi-Hagens bidrag kan betale seg.

KAN HAN JUBLE? Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow (begge i bunad)  feiret 17. mai på balkongen på Grand Hotel, sammen med skuespiller Wenche Foss. FOTO:SCANPIX
KAN HAN JUBLE? Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow (begge i bunad) feiret 17. mai på balkongen på Grand Hotel, sammen med skuespiller Wenche Foss. FOTO:SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Matmilliardær Stein Erik Hagen valgte i 2007 å spytte inn to millioner kroner i støtte til Frp. Det kan være en svært god investering dersom partiet får gjennomført sin politikk etter valget.

Hagen vil ifølge utregninger få igjen 13,8 millioner kroner i skattelette, altså nesten sju ganger sin partistøtte, såfremt Frp får gjennomført sine skatteløfter.

- Partiet for de rike
Nestleder i SV, Audun Lysbakken har brukt tall fra Finansdepartementet og Fremskrittspartiets skatteløfter for å regne ut hvor mye noen av Frps rike støttespillere vil tjene på en Siv Jensen-regjering.

Fremskrittspartiet har landsmøte på Gardermoen denne helga, og varslet i dag skatteletter på opp mot 50 milliarder kroner i året.

- Frp er partiet for de rike. De får valgkampstøtte av Stein Erik Hagen, som tjener mange millioner på Frps politikk, sier Lysbakken til Dagbladet.no

- Disse tallene illustrerer godt at de som støtter Frp, gjør det vel vitende om at de får mye igjen. Frp seiler under falsk flagg. De snakker mye om velferd, men vil egentlig bruke fellesskapets penger på å subsidiere de rikeste, sier Lysbakken til Dagbladet.no

Formueskatt
Til valgkampen i 2005 ga Hagen én million kroner til både Høyre og Fremskrittspartiet, men i 2006 meldte investoren og milliardæren seg ut av Høyre, etter 35 års medlemskap.

Han har også tidligere støttet Venstre med penger, men etter 2005 har han valgt å satse hele pengepotten på Frp.

I 2007 hadde Stein Erik Hagen en inntekt på 8,4 mill kr og en formue på 1,25 milliarder kroner. Han hadde en formue på 10 millioner.

- FrP er det partiet som er klarest på det som er viktig for min familie, det vil si formuesskatt og kapitalavgift. Avgjørelsen om å støtte partiet er noe hele familien står bak, sa Stein Erik Hagen da han delte ut pengene i 2007.

Rederstøtte
To andre rike velgjørere, rederne Jacob Stolt-Nielsen og Wilhelm Wilhelmsen, vil få igjen henholdsvis 17  og 28 ganger sin støtte til partiet.

Stolt-Nielsen spilte inn 100 000 kroner før Siv Jensens forrige valgkamp, Wilhelmsen ga 75 000 kroner.

En vanlig skatteyter vil ifølge tallene få mellom 5.000 og 6.000 kroner i året i skattelette med Frp, eller rundt 500 kroner i måneden.

Skattekutt
Ifølge avgiftspolitisk talsmann Gjermund Hagesæter, er det viktigste å redusere inntektsskatten for vanlige inntekter. I tillegg vil Hagesæter kutte i formuesskatten og de bilrelaterte avgiftene.

Andre landsmøtesaker:
Frp lover 50 milliarder i skattelette

- Et show der alle skal være enige

- Hun kjempet og hun vant

Frp kraftig tilbake i ny måling

Skal snakke om heltinnene sine

Spiser kneipp, og liker country bedre enn pop