- Kan tjene 14 mill. på Frp-støtte

Rimi-Hagens bidrag kan betale seg.

KAN HAN JUBLE? Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow (begge i bunad)  feiret 17. mai på balkongen på Grand Hotel, sammen med skuespiller Wenche Foss. FOTO:SCANPIX
KAN HAN JUBLE? Stein Erik Hagen og Mille Marie Treschow (begge i bunad) feiret 17. mai på balkongen på Grand Hotel, sammen med skuespiller Wenche Foss. FOTO:SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Matmilliardær Stein Erik Hagen valgte i 2007 å spytte inn to millioner kroner i støtte til Frp. Det kan være en svært god investering dersom partiet får gjennomført sin politikk etter valget.

Hagen vil ifølge utregninger få igjen 13,8 millioner kroner i skattelette, altså nesten sju ganger sin partistøtte, såfremt Frp får gjennomført sine skatteløfter.

- Partiet for de rikeNestleder i SV, Audun Lysbakken har brukt tall fra Finansdepartementet og Fremskrittspartiets skatteløfter for å regne ut hvor mye noen av Frps rike støttespillere vil tjene på en Siv Jensen-regjering.

Fremskrittspartiet har landsmøte på Gardermoen denne helga, og varslet i dag skatteletter på opp mot 50 milliarder kroner i året.

- Frp er partiet for de rike. De får valgkampstøtte av Stein Erik Hagen, som tjener mange millioner på Frps politikk, sier Lysbakken til Dagbladet.no

- Disse tallene illustrerer godt at de som støtter Frp, gjør det vel vitende om at de får mye igjen. Frp seiler under falsk flagg. De snakker mye om velferd, men vil egentlig bruke fellesskapets penger på å subsidiere de rikeste, sier Lysbakken til Dagbladet.noFormueskattTil valgkampen i 2005 ga Hagen én million kroner til både Høyre og Fremskrittspartiet, men i 2006 meldte investoren og milliardæren seg ut av Høyre, etter 35 års medlemskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer