Kan tjene 200 IT-millioner på fire år

Den norske IT-kometen Fast har ansatt to nye direktører, med opsjonspakker som kan gi dem utbetalinger på over 200 millioner kroner i løpet av bare fire år. - Jeg er fornøyd, sier selskapets nye direktør Robert Fisher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med seg har Fisher sin gamle kollega fra kommunikasjonsgigangnten Cable & Wireless, Bob Beveridge, som tar over som finansdirektør i Fast Search & Transfer.

Ifølge nyhetsbyrået DN Ajour får de med seg henholdsvis 350 000 og 250 000 aksjeopsjoner hver i Fast, til en pris på 348 kroner. I dag ligger Fast-kursen på 400 kroner, men går den tilbake til toppnoteringen fra februar i år på på 1040 kroner, vil Fisher kunne innkassere en gevinst på 242 millioner kroner.

- Jeg er veldig fornøyd med opsjonspakken, og valgte Fast fordi det er en match mellom det jeg kunne bringe inn av kunnskaper til selskapet og det selskapet har fra før, sier Fisher til DN ajour.

Fisher og Beveridgde vil jobbe fra London. Fast, som har sitt utgangspunkt i IT-miljøet ved NTNU i Trondheim, har i dag kontorer i Oslo, Trondheim, Tromsø, San Francisco pg Boston.

bjorn.k.bore@dagbladet.no