Kan tjene fett på krisepakken

Banksjefer og meglere med bonusbasert lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Banksjefer og meglere med bonusbasert lønn kan tjene gode penger på regjeringens krisepakke for bankene.

Det mener førsteamanuensis Iver Bragelien ved Norges Handelshøyskole (NHH):

- Bonusene kan øke når finansmarkedet kommer i gang igjen, og det er nettopp det redningspakken er ment å gjøre, sier han til Dagsavisen.

DnB NOR-sjef Rune Bjerke 4,2 millioner kroner i lønn. I tillegg hadde han en beregnet fordel av naturalytelser på 258.000 kroner. Pensjonsordningen hans kostet 2,9 millioner kroner, og han fikk 1,2 millioner i bonus, ifølge selskapets årsrapport.

Resten av konsernledelsen delte i tillegg en bonuspott på 13,5 millioner kroner.

Hvor store bonuser toppsjefene kan vente seg for 2008, ville bankens styreleder Anne Carine Tanum ikke snakke om med Dagsavisen tirsdag.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke pålegge banker som mottar hjelp over krisepakken, om å avstå fra å gi sine toppsjefer bonus, men sa følgende til NRK tirsdag kveld:

- Den pakken vi legger fram fører til at renta går ned. Så må banklederne vise moderasjon. Det er det minste vi kan kreve av dem.

KAN TJENE GODT: Banksjefer og meklere som har bonusbasert lønn, kan tjene fett på krisepakken for bankene. Det mener førsteamanuensis ved NHH Ivar Bragelien. På bildet DnB NOR-konsernsjef Rune Bjerke. Illustrasjonsfoto: KNUT FALCH/SCANPIX
KAN TJENE GODT: Banksjefer og meklere som har bonusbasert lønn, kan tjene fett på krisepakken for bankene. Det mener førsteamanuensis ved NHH Ivar Bragelien. På bildet DnB NOR-konsernsjef Rune Bjerke. Illustrasjonsfoto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Kan tjene fett på krisepakken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer