Kan gi god avkastning:  Men du skal ha peiling for å tjene penger på frimerker, mener frimerkehandler. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Kan gi god avkastning: Men du skal ha peiling for å tjene penger på frimerker, mener frimerkehandler. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Kan tjene mer på frimerker enn aksjer - om du har teft

Men en skal ha god peiling for å tjene penger på dette, mener frimerkehandler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sjeldne frimerker har i perioder gitt høyere avkastning enn aksjemarkedet, men det gjelder å plukke de riktige objektene, skriver Finansavisen.

- For sjeldne merker i topp kvalitet har prisutviklingen i de senere årene vært jevnt stigende, mens verdien av frimerker med mindre god kvalitet har sunket, sier den Oslo-baserte frimerkehandeleren Stein Kristiansen.

- En skal ha god peiling for å tjene penger på dette, legger han til, og råder folk som har frimerker som hobby til å finne andre gleder enn profitten.

- Må to gærninger til Lederen for Norsk Filatelistforbund, Tore Berg, påpeker overfor avisen frimerkehandel generelt er dyrt og tar tid.

- Likviditeten i markedet er naturlig ikke som for likvide aksjer eller edelmetaller. Det er mer nærliggende å sammenligne med mynter eller kunst, sier han.

Omsetningskanalen for dyrere objekter er ofte auksjoner, og i Norge er provisjonssatsene typisk 18-20 prosent, ifølge Berg.

- Regelen er at det må være minst to gærninger i salen, for at det skal bli selgerfest, spøker Berg.

- Lett å få halv pris Finansavisen spør så Kjell Germeten, som driver Norges eldste frimerkeforretning, hva en frimerkesamling fra hans guttedager kan være verdt i dag.

- Frimerker er veldig bra katalogisert, med veiledende priser og også nyansert på kvalitet til en viss grad. Det tar imidlertid lang tid å lære seg å tolke slike tall rett, sier han.

Germeten mener likevel at det i mange tilfeller er ganske lett å gå til innkjøp på 50-60 prosent av katalogverdi.

Flere nyheter Zlatan får eget frimerke
Munch-frimerke kåret til det vakreste i 2013
Posten åpner salg av to nye frimerker