Kan tvinge flyktninger på kommunene

Men statsråd Tora Aasland (SV) håper å nå fram med dialog.

KAN BRUKE TVANG: Fungerende barne- og likestillingsminister Tora Aasland sier regjeringen vil ha mulighet til å tvinge kommunene til å ta imot flyktninger, men at forslaget ikke innebærer noe ønske om å blande seg inn i det lokale selvstyret. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
KAN BRUKE TVANG: Fungerende barne- og likestillingsminister Tora Aasland sier regjeringen vil ha mulighet til å tvinge kommunene til å ta imot flyktninger, men at forslaget ikke innebærer noe ønske om å blande seg inn i det lokale selvstyret. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi vil ha alle med på laget og håper å oppnå en felles forståelse om at det er viktig å få bosatt folk så raskt som mulig etter at de har fått opphold, sier fungerende barne- og likestillingsminister Tora Aasland til NTB.

For å oppnå dette sender regjeringen ut et høringsbrev hvor de vil gi Fylkesmannen mulighet til å «tilvise» flyktninger til kommunene.

- Gir bedre integrering Med dette riset, som hun altså helst vil la bli hengende bak speilet, håper statsråden å få fortgang i bosettingen. I 2010 ble 74 prosent av de voksne flyktningene bosatt innen målet på seks måneder.

For enslige mindreårige er målet at de skal ha fått et sted å bo innen tre måneder. Dette ble bare oppfylt for 16 prosent.

- Denne gruppen er ekstra sårbar, og vi vet at det blir vanskeligere å komme seg i jobb og utdanning og bygge seg et nettverk, jo lenger man blir sittende i mottak, understreker Aasland. Derfor mener hun det er god integreringspolitikk å sørge for at kommunene tar imot flyktningene.

- Målet med forslaget er å finne ut av hvordan vi kan oppnå dette sammen med kommunene, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer