- Kan tyde på at det ikke er rasisme som er problemet med denne kvinnen

Presseforbundet er kritiske til TV 2-innslag.

TV 2 VISTE USTABIL KVINNE: TV 2 brukte en utagerende kvinne til å illustrere hverdagsrasisme. Den utagerende kvinnen er imidlertid en velkjent skikkelse i hovedstadens kollektivtransport, der hun gjentatte ganger har gått til angrep på vilkårlige personer og gjenstander.  Foto: Skjermdump TV 2.no
TV 2 VISTE USTABIL KVINNE: TV 2 brukte en utagerende kvinne til å illustrere hverdagsrasisme. Den utagerende kvinnen er imidlertid en velkjent skikkelse i hovedstadens kollektivtransport, der hun gjentatte ganger har gått til angrep på vilkårlige personer og gjenstander. Foto: Skjermdump TV 2.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedinnslaget i 21-nyhetene på TV 2 var det kanalen betegnet som en «oppsiktsvekkende video», der en norsk kvinne går verbalt og fysisk til angrep på en muslimsk kvinne. Saken skulle illustrere norsk hverdagsrasisme.

Den utagerende kvinnen er imidlertid en velkjent skikkelse i hovedstadens kollektivtransport, der hun gjentatte ganger har gått til angrep på vilkårlige personer og gjenstander. Hun snakker også usammenhengende ut i lufta, og kan virke ustabil.

- Dette kan tyde på at det ikke er rasisme som er problemet med denne kvinnen, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til Dagbladet. Hun har sett videoen, og ber pressen være varsomme med innhold de får tilsendt.

Karakteristisk stemme Saken inngår i TV 2s serie av artikler med navnet «#Jegharsett», hvor lesere kan tipse redaksjonen om rasisme i det offentlige rom. TV 2s sak ble plukket opp av NTB, og sitert av flere medier i landet.

På videoen er den utagerende kvinnen sladdet, men kvinnen er en velkjent personlighet i kollektivtransporten i Oslo og har en karakteristisk stemme. Denne stemmen har ikke TV 2 anonymisert. Det eksisterer også flere videoer av henne på nettet hvor hun er utagerende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer