- Kan unngå mange av de spontane tragediene

Vil sikre bruer mot selvmordshopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bruer må sikres med gjerde for å redusere antall selvmord og selvmordsforsøk, mener Landsforeningen for etterlatte ved selvmord, LEVE.

I dag finnes det bare to slike bruer i Norge, og begge steder oppgir politiet at tiltaket har hatt positiv effekt, melder P4.

- Det er et behov, og vi ønsker at det også kan gjøres andre steder, på lik linje med andre tiltak som gjøres ved selvmordsforebyggende arbeid, sier informasjonsansvarlig i LEVE Therese Grøm.

En av bruene som er sikret med gjerde er Tromsø-brua.

Politioverbetjent ved Tromsø politidistrikt, Tor Einar Eilertsen, forteller at sikringen har gitt en kraftig nedgang i antallet selvmordsforsøk:

- Mange av de tragediene som skjedde ved brua, skjedde spontant, det var ingen planlagt handling. Med rekkverket blir det vanskeligere. Den andre positive effekten er at det tar lengre tid å komme over et slikt gjerde, sier Eilertsen.

(NTB)

FIKK BEDRE SIKRING: Tromsø-brua, mellom Tromsø og Tromsdalen, ble for en tid tilbake utstyrt med rekkverk. Det har gitt en reduksjon i antall selvmordsforsøk. Arkivfoto: SCANPIX
FIKK BEDRE SIKRING: Tromsø-brua, mellom Tromsø og Tromsdalen, ble for en tid tilbake utstyrt med rekkverk. Det har gitt en reduksjon i antall selvmordsforsøk. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
- Kan unngå mange av de spontane tragediene