- Kan være arrestert for Hells Angels-medlemskap

«Berserk»-kapteinen må reise fra halve mannskapet i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld må skipper Jarle Andhøy på kjendisskuta «Berserk» gjøre det en kaptein bare gjør i ytterste nødsfall. Han forlater havn i Canada og seiler videre mens halve mannskapet sitter i arresten.

- Nå har jeg brukt en uke på å prøve å finne ut hva som har skjedd, men aner fortsatt ikke hvorfor to av gutta er arrestert. Jeg kan bare gjette at maskinisten vår, Rune Ohlsgaard, blir sjekket av politiet fordi han er medlem av Hells Angels i Oslo.

- Jeg har skjønt at politiet her har nulltoleranse overfor Hells Angels og andre MC-gjenger. To hundre gjengmedlemmer skal ha blitt drept her i reine bandekriger, sier Andhøy til Dagbladet.no fra havn i Halifax.

«Berserk» skal gjennom Nordvestpassasjen i kjølvannet etter «Gjøa» og Roald Amundsen 101 år etter. Og kapteinen og skuta har ikke ett døgn mer å tape før sommeren er over og isen lukker seg igjen i Nordpol-området.

Væpnet aksjon på kaia

Først fikk ett av de fem besetningsmedlemmene sparken. Men det var blåbær mot dramatikken på havna i Halifax forrige mandag.

- Plutselig blir hele havneområdet sperret og 13 bevæpnede politifolk kommer om bord og tar med seg Rune «Supern» Ohlsgaard. To dager etter kommer politiet tilbake og henter Fredrik Juell. Hvorfor de holder han, har jeg absolutt ingen ide. Alle formalia rundt «Berserk», blant annet våpen vi har for å forsvare oss mot isbjørn, er godkjent uten problem, sier kaptein Andhøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer