- Kan være begynnelsen på slutten

Av den økonomiske krisen, ifølge Obama.

TALER: USAs president Barack Obama taler om finanskrisa og helsereform på Broughton High School i Raleigh i dag onsdag. Foto: REUTERS
TALER: USAs president Barack Obama taler om finanskrisa og helsereform på Broughton High School i Raleigh i dag onsdag. Foto: REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi ser kanskje begynnelsen på slutten av de økonomiske nedgangstidene, sa USAs president Barack Obama i talen han holdt i Raleigh i Nord-Carolina i kveld.


Talen, som ifølge en pressemelding i går skulle handle om den nye helsereformen, endte opp med å handle mer om finanskrisa.

Presidenten åpnet talen med å fortelle at han ble overrasket da han så forsiden på magasinet «Newsweek», som proklamerte i store bokstaver «Nedgangstidene er over».

- Jeg vedder på at dere fant dette litt overraskende, sa Obama til de oppmøtte.

- Det gjorde i alle fall jeg. Det er sant at vi ikke lenger er i fritt fall. Markedet er på vei oppover, og finanssystemet er ikke lenger på randen av sammenbrudd.

Obama fortalte at bare halvparten så mange mister jobbene sine i disse dager som da han ble innsatt som president for seks måneder siden, men innrømmet at dette er til liten trøst for de som allerede har mistet jobben og fremdeles er uten arbeid.

Han dro også fram at prisen på helseforsikring øker dobbelt så raskt som lønningene, og presiserte at de tøffe tidene er langt fra over.

Til slutt snakket Obama om helsereformen, og forklarte hva den vil gjøre for hver enkelt, før han åpnet for spørsmål fra salen.

Les hele talen her, og spørsmålene og Obamas svar her.