- Kan være begynnelsen på slutten

Av den økonomiske krisen, ifølge Obama.

TALER: USAs president Barack Obama taler om finanskrisa og helsereform på Broughton High School i Raleigh i dag onsdag. Foto: REUTERS
TALER: USAs president Barack Obama taler om finanskrisa og helsereform på Broughton High School i Raleigh i dag onsdag. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi ser kanskje begynnelsen på slutten av de økonomiske nedgangstidene, sa USAs president Barack Obama i talen han holdt i Raleigh i Nord-Carolina i kveld.

Talen, som ifølge en pressemelding i går skulle handle om den nye helsereformen, endte opp med å handle mer om finanskrisa.

Presidenten åpnet talen med å fortelle at han ble overrasket da han så forsiden på magasinet «Newsweek», som proklamerte i store bokstaver «Nedgangstidene er over».

- Jeg vedder på at dere fant dette litt overraskende, sa Obama til de oppmøtte.

- Det gjorde i alle fall jeg. Det er sant at vi ikke lenger er i fritt fall. Markedet er på vei oppover, og finanssystemet er ikke lenger på randen av sammenbrudd.

Obama fortalte at bare halvparten så mange mister jobbene sine i disse dager som da han ble innsatt som president for seks måneder siden, men innrømmet at dette er til liten trøst for de som allerede har mistet jobben og fremdeles er uten arbeid.

Han dro også fram at prisen på helseforsikring øker dobbelt så raskt som lønningene, og presiserte at de tøffe tidene er langt fra over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer