- Kan være en sak hvor vi aldri får svar på alle spørsmålene

Sivje Schjærvens samboer gikk konkurs og ble dømt for bokføringsjuks i fjor. Politiet jobber nå med å kartlegge parets bakgrunn og bevegelser den siste tida.

ÅSTEDET: Det var i dette huset på Ulvøya utenfor Oslo det søndag ettermiddag ble funnet to døde mennesker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ÅSTEDET: Det var i dette huset på Ulvøya utenfor Oslo det søndag ettermiddag ble funnet to døde mennesker. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det kan være at dette er en sak hvor vi aldri får svar på alle spørsmålene, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Hun har det øverste ansvaret for etterforskningen av drapet- og selvdrapet på Ulvøya. Politiet mener Sivje Schjærven (44) ble drept av sin samboer (47), som så drepte seg selv.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av mannen er ventet klar i ettermiddag.

- Unik person Schjærven var styremedlem  og en av lederne i familieeide Schjærven reklamebyrå, et av Norges største og mest suksessrike reklamebyrå. Hun er dypt savnet av sine venner og kolleger, som beskriver henne som en unik person og et naturlig midtpunkt.

Hun hadde eierandeler og styreverv i flere andre selskaper og en likningsformue på flere titalls millioner.

Samboeren gikk konkurs Hennes samboer (47), som politiet mener drepte seg selv etter at han hadde drept henne, flyttet for relativt kort tid siden inn i villaen på Ulvøya.

Han sonet nylig en kortere dom for brudd på bokføringsloven.

Enkeltmannsforetaket han eide, som på det meste var registrert med 10 ansatte, gikk konkurs i 2011.

Selskapet ble slått konkurs hos byfogden etter lønnskrav fra tidligere ansatte. I bobehandlingen avdekket advokat Erling Opdal at det var grunn til mistanke om manglende betaling av moms, manglende regnskapsføring og manglende levering av selvangivelsen.

Store deler av kravene i boet var mannens privatgjeld.

- Tar aldri lett på drapssaker Politiet jobber nå med å kartlegge parets bakgrunn og bevegelser den siste tida.

Metlid understreker at politiet ikke tar lett på etterforskningen, selv om den sannsynlige gjerningsmannen tok sitt eget liv.

- Det er en drapssak og vi tar aldri lett på drapssaker. Det er av hensyn til de pårørende, men også fordi vi faktisk må være så sikre som vi kan på at det for eksempel ikke var andre involverte, sier hun til Dagbladet.

- Er samboerparets økonomi en del av etterforskningen?

- Vi går gjennom all informasjon som er tilgjengelig om dem og vi ser på alle momentene. Men vi har ikke konkludert med hva som er sannsynlige motiver ennå.   

Politiadvokat Sturla Henriksbø sa til Dagbladet i går at de startet etterforskningen med å snakke med de pårørende.

- Det er der vi nøster fra, sa han.

DREPT: Sivje Schjærven.
DREPT: Sivje Schjærven. Vis mer