Nye tilfeller av mystisk hundesykdom:

- Kan være forskjellige sykdommer

Ekspertene jobber på spreng for å finne ut hva som gjør hunder over hele landet alvorlig - og i verste fall - dødelig syke.

- ET ANNERLEDES HUNDELIV: Hundeparkene er tomme, og hundeeiere ser nesten ikke på hverandre i frykt for at hundene sine skal bli rammet av sykdommen som har tatt 26 hundeliv så langt. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke harepest eller miltbrann som har gjort hundene alvorlig - og i verste fall dødelig syke. Det er ikke noe som tyder på at tilstanden skyldes en flåttbåren sykdom, og det samme gjelder algeforgiftning. Salmonella eller forgiftning med rottegift er det heller ikke.

Veterinærinstituttet mener nå å kunne utelukke alt dette som mulige årsaker til at hunder fra hele landet på kort tid har blitt svært syke og/eller mistet livet av en akutt og blodig magesykdom.

Men fortsatt vet ikke ekspertene hva som har gjort hundene så alvorlig syke.

Til nå er anslagsvis 26 hunder bekreftet døde av den mystiske hundesykdommen som herjer landet.

Siden i går har Mattilsynet mottatt åtte nye meldinger om enkeltstående tilfeller av hunder som har lignende symptomer på sykdom. En av hundene har dødd.

Tilfellene er fra Buskerud, Vestfold, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmar, skirver Mattilsynet i en pressemelding torsdag.

Ingen fellesnevnere

Det er påvist en bakterie i ni døde hunder som er obdusert, men det er fortsatt ikke kjent om det er en sammenheng mellom dødsfallene, opplyser Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver og veterinær, seksjon dyrehelse hos Mattilsynet, overfor Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer