Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan være hevnaksjon

Det antatte mordbrannforsøket mot butikkinnehaveren (34) i Tønsberg kan være et rått ran eller en hevnaksjon i 34-åringens miljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Da brannvesenet kom til butikken, lå innehaveren av kolonialforretningen Exotica i Tønsberg sentrum kneblet og bakbundet på bakrommet.

Politiet jakter på tre personer, to som snakket norsk og en mørkhudet afrikaner. Ifølge innehaveren var det de tre som overfalt og bandt ham ved 20.30-tida tirsdag kveld.

-  Vi har ikke noen grunn til å tro det ligger rasisme bak. Vi holder alle muligheter åpne, sier etterforskningsleder, politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Rop om hjelp

Butikkinnehaveren pådro seg lettere røykskader. Han blir trolig utskrevet fra sykehus i dag.

-  Han er utenfor livsfare og tilstanden er bra, sier overlege Jan Berg Johansen.

Brannmann Rolf Gundersen (52) fikk sitt livs sjokk da rutineoppdraget viste seg å være et kriminelt drama på liv og død. Han reddet ut 34-åringen som lå forsvarsløs på bakrommet.

-  Jeg tenkte - er det flere her? Jeg har aldri opplevd maken. Det tok to sekunder så fikk jeg personen ut. Selv følte jeg at jeg fikk kjempekrefter, sier Gundersen, som har jobbet i brannvesenet siden 1976.

Dagen i går brukte han til ettertanke, og han vil gjerne ha svar.

Det tok nærmere et kvarter før brannvesenet nådde fram til brannstedet. De måtte gå gjennom et stort forretningsbygg før de fant branntavla. Der sto det at melder var 46/47, men minutter etter viste det seg at det var i kode 44/43 noe hadde skjedd.

Kneblet og bundet

Utrykningsleder Rolf Gundersen kom inn i lokalet:

-  Jeg hørte rop om hjelp. Så oppdaget jeg mannen, kneblet og bundet. Det var bare damp i lokalet, og brannen var slokt Jeg tenkte nok noe sånt som: Er det mulig? Mannen fikk sagt at det ikke var noen andre i lokalet, sier Gundersen.

Folk på gata i Tønsberg synes hendelsen er urovekkende.

Sjokkert

-  Vi er sjokkert over det som har skjedd. For noen år siden var det problemer med rasister her i byen, men vi har ikke merket noe til det nå. Uansett hva som har skjedd, håper vi politiet oppklarer saken. Dette er helt forferdelig, sier Eva Kristine Holtan (29) og Trude Vinje (29) til Dagbladet.

Exotica ble forsøkt påtent også i september 2002. Den gang ble butikken påtent og tilgriset med hakekors. Ifølge politiet er det ikke den samme innehaveren som nå driver butikken.

HVORFOR: Tekniker Kenneth Svendsen leter etter spor på åstedet. Foreløpig holder politiet alle muligheter åpne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media