Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan være hvor som helst

Politiet tror drapssiktede Birhan Ahmed Aziz (bildet) kan ha gjemt seg i nærområdet etter drapet på Sand asylmottak. De betegner 40-åringen som farlig og ber folk være forsiktige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sendt ut en pågripelsesordre, og siktet den 36-årige irakeren for forsettlig drap på den iranske asylsøkeren Mohammed Seerwan Saleem (40).

- Han kan være hvor som helst. En mann som har knivstukket to personer, må betegnes som farlig. Folk må være på vakt, sier lensmann Hege Høiland.

Kan ha gjemt seg

Hun bruker storparten av politifolkene fra eget og andres distrikt til å tråle terrenget i Suldal kommune. 15-18 politifolk har konsentrert jakta om Sand sentrum. Ifølge vitner forlot Aziz åstedet til fots, og politiet har derfor to hovedteorier.

,Aziz kan ha unnsluppet. Politiet ber folk sjekke om de mangler biler eller båter.

,Aziz har gått i dekning. Det er store utmarksområder hvor irakeren kan ha søkt dekning mens han venter på at politijakta skal bli trappet ned.

- Vi vet ikke hvor lenge vi kan opprettholde en så stor leitestyrke. Små steder har ikke ressurser til å holde på lenge, sier lensmann Høiland.

Stramt nett rundt bygda

Hun advarer folk mot å ta kontakt dersom de kommer over den drapsmistenkte 36-åringen.

- Meld fra til politiet, fastholder hun.

Politiet sjekker alle som forlater tettstedet med ferje. De patruljerer også veiene ut av Sand. Så langt er de uten spor. Flere tips har kommet inn, men foreløpig uten resultat.

Fordi nesten alt tilgjengelig mannskap er med på menneskejakta, har politiet hatt lite tid til etterforskning. Derfor vet de lite om hva som skjedde da Aziz kom til bygda med kniv i går kveld.

- Vi har ikke kjennskap til noen form for motiv, sier Høiland.

Venter på avhør

Like før klokka 21 kom 36-åringen til asylmottaket som han bodde på i fjor. Aziz og den drepte skal ha vært kamerater på den tida, og ingen har kunnet fortelle politiet hvorfor Aziz trakk kniv. Mohammed Seerwan Saleem ble påført flere knivstikk, før han rømte til ferja som lå 200 meter unna. Aziz skal ha fulgt etter og truet med kniv, men Mohammed klarte å låse seg inne.

Saleems irakiske romkamerat ble også knivstukket, men slapp unna med mindre alvorlige skader. Politiet håper han er i form til å bli avhørt i løpet av kvelden eller tidlig i morgen.

I SJOKK OG SORG: I hele dag har blomstene strømmet til asylmottaket i Sand.
ETTERSØKT: Store, væpna politistryrker leter etter Birhan Ahmed Aziz (36). Han er siktet for knivdrapet.