- Kan være intelligent liv på 40 000 planeter

Mer avanserte enn menneskene, mener forskere.

INTELLIGENT LIV: Forskere ved Universitetet i Edinburgh har nå kommet fram til at det er intelligent liv på minst 361 og muligens så mange som 37 964 av planetene i vår egen gallakse. Foto: NASA/Scanpix
INTELLIGENT LIV: Forskere ved Universitetet i Edinburgh har nå kommet fram til at det er intelligent liv på minst 361 og muligens så mange som 37 964 av planetene i vår egen gallakse. Foto: NASA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Intelligente sivilisasjoner finnes på andre planeter, og det kan være tusenvis av dem, påstår forskere ved Universitetet i Edinburgh.

De siste årenes oppdagelser og innsamlet data fra mer enn 330 planeter utenfor vårt eget solsystem har bidratt til å gjøre det enklere for forskerne å komme fram til et konkret tall på hvor mange planeter som kan ha intelligent liv. Avanserte livsformerForskernes siste estimat tilsier at minst 361 planeter og muligens så mange som 37 964 planeter i vår egen galakse har forhold som legger til rette for intelligent liv.

Astrofysikeren Duncan Forgan er en av hovedmennene bak teorien. Han sier ifølge BBC at livsformene kan være minst like avanserte som mennesker.

- De fleste planetene vi har sett på er eldre enn vår egen, så jeg vil tro at mer avanserte sivilisasjoner enn vår eksisterer, sier Forgan.

Han tror imidlertid at det vil ta mellom 300 og 400 år før vi klarer å komme i kontakt med noen av dem.

- Det er viktig å huske at bildet vi har bygget opp er ufullstendig. Det er ikke sikkert at vi klarer å få kontakt med dem, og vi kan ikke forutse hvordan intelligent liv på andre planeter ser ut eller hvordan de oppfører seg, sier Forgan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer