Varsku om rødt nivå på skoler:

- Kan være kritisk

Barneombudet ber om at anbefalingene om rødt nivå på ungdomsskoler og videregående skole ikke videreføres. - Tiltak mot barn skal ikke gjøres som et føre var-prinsipp, men det er helt åpenbart at det er det som er gjort her.

BEKYMRET FOR DE UNGE: Barneombud Inga Bejer Engh. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BEKYMRET FOR DE UNGE: Barneombud Inga Bejer Engh. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den usikre og økende smittesituasjonen som oppsto etter jul og nyttår, valgte regjeringen å anbefale alle landets ungdomsskoler og videregående skoler å gå til rødt nivå fram til 19. januar.

Dette innebærer i praksis blant annet økt bruk av hjemmeskole, fordi færre elever kan være på skolen samtidig. Samtidig anbefalte de også at innendørs fritidsaktiviteter for barn og unge ikke skulle startes opp i samme periode.

- Vi er bekymret for totalbelastningen som barn og ungdom nå må bære, både når det gjelder begrensninger i opplæring og i deltakelse på ulike sosiale arenaer. Vi mener at konsekvensene tiltakene har for barn og unge nå er for store, både på kort og lang sikt, sier barneombud Inga Bejer Engh til Dagbladet.

- Et inngrep

I et brev datert 12. januar, ber hun om at den nasjonale anbefalingen om rødt nivå for alle ungdomsskoler og videregående skoler ikke videreføres når regjeringen i helga skal vurdere de videre tiltakene.

Barneombudet mener samtidig at organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter og kulturarrangementer for barn og unge, må tillates der smittetrykket tilsier at det er forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer