Kan være lovbrudd

Frp sier regnskapsrot bare er brudd på partiets egne regler, men BI-professor sier det ser ut som lovbrudd.

LEDERE: Nylig avgått fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp, Frank Willy Djuvik, sammen med partileder Siv Jensen. Djuvik er partiets førstekandidat til fylkesstyret og han sto ågså øverst på stortingsvalglista til Frp i 2013. Foto: David E. Antonsen / Firdaposten
LEDERE: Nylig avgått fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp, Frank Willy Djuvik, sammen med partileder Siv Jensen. Djuvik er partiets førstekandidat til fylkesstyret og han sto ågså øverst på stortingsvalglista til Frp i 2013. Foto: David E. Antonsen / Firdaposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag avslørte Dagbladet at Sogn og Fjordane Fremskrittspartis økonomihåndtering blir slaktet i en fersk revisjonsrapport.

• Regnskapene har ikke vært revidert siden 2011.• Reiseutgifter er refundert uten reiseregning og kvitteringer.• Fylkesleder Frank Willy Djuvik har selv tatt i mot fakturaer, gjennomført betalinger og stått for bokføring. • Det har ikke vært noen kontroll med utbetalingene.• Store delere av reisebudsjettet og andre utlegg har gått tilbake til fylkesleder Djuvik.• Reisekostnader er ført som utgifter til revisjon (som ikke ble gjennomført).• Det er kjøpt inn en valgkamptilhenger uten faktura.• Det er krevd passasjertillegg uten at det er oppført hvem som er passasjer.

Fremskrittspartiet har vært opptatt av å formidle at det som påpekes i rapporten ikke er brudd på noe annet enn partiets egne vedtekter og bestemmelser om økonomistyring.

 - Det har nok blitt reagert for seint, men det viktige nå er at vi nå har ryddet opp. Vi er også tilfreds med at det ikke er gjort noe ulovlig, sier Helge Andrè Njåstad, som leder partiets organisasjonskomitè.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer