- Kan være lurt å ta opp lyd

Som privatperson.

GJORDE OPPTAK: Ørjan Stendals opptak av et møte der han opplevde å bli presset til å slutte, dokumenterte hvordan Jernia-toppen Audun Holt oppførte seg.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GJORDE OPPTAK: Ørjan Stendals opptak av et møte der han opplevde å bli presset til å slutte, dokumenterte hvordan Jernia-toppen Audun Holt oppførte seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Butikksjef Ørjan Stendal (45) skrudde på lydopptakeren på mobiltelefonen da han skulle i møte med Jernia-toppen Audun Holt. I møtet ble Stendal presset til å signere sin egen oppsigelse, men da det ble klart for Jernias eierselskap hva lydopptaket dokumenterte, og at Dagbladet planla å publisere det, fikk Holt sparken.

I dag har støtterklæringene strømmet på hos Stendal og Jernias eierselskap har beklaget offentlig.

- Hadde ikke Stendal gjort opptak av møtet hadde verden sett helt annerledes ut for ham nå, sier advokat Jon Wessel-Aas til Dagbladet.

Før han hadde hørt opptaket avviste Holt at han hadde presset Stendal til å signere oppsigelsen.

Lagring er problemet Advokaten forteller at alle i utgangspunktet står fritt til å ta opp samtaler som de selv er en del av, men i det opptaket er gjort er det ikke alle som har lov til å lagre eller bruke et slikt opptak.

- Behandling av opptak av identifiserbare personer vil i utgangspunktet være underlagt personopplysningslovens strenge regler, sier Wessel-Aas.

I møte med sin arbeidsgiver var Stendal en privatperson. I slike situasjoner, som er personlige eller private, har du unntak fra personopplysningsloven. Det samme gjelder behandling i rent journalistisk øyemed, som her, i Dagbladets tilfelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer