Boris Johnson om den britiske virusmutasjonen

- Kan være mer dødelig

Boris Johnson om virusmutasjonen som også er oppdaget i Norge.

DØDELIG: Statsminister i Storbritannia Boris Johnson utrykket bekymring over den nye varianten av Covid 19. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom meldingen om at flere er smittet med den britiske mutanten av coronaviruset i Nordre Follo på Østlandet. Regjeringen kommer i kveld med en anbefaling til de nærliggende kommunene og Nordre Follo for hvordan dette skal håndteres for å prøve å unngå et stort utbrudd.

Samtidig holder Storbritannias statsminister Boris Johnson en pressekonferanse i London. Landet er hardt rammet av viruset, og sliter med å tøyle denne mutanten, som er regnet for å være 50-70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten.

- Det er noen beviser for at denne nye varianten kan være assosiert med høyere dødelighet, sier Boris.

Sky News meldte tidligere fredag at R-tallet er nede på mellom 0,8 og 1. Dette har ligget betydelig høyere. Det er meldt om drøyt 1400 dødsfall relatert til viruset det siste døgnet. Det har blitt registrert flere dødsrekorder denne uka.

Det var Nordre Follo-ordfører Hanne Opdan (Ap) som bekreftet utbruddet på en pressekonferanse fredag. Alle barnehager og skoler stenges til onsdag, og Helsedirektoratet fraråder unødvendige reiser i regionen.

Kommunen stenger helt ned fram til onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.