Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan være metallspon - trekker stort parti ris fra svenske butikker

NorgesGruppen: - Ikke hos oss.

 TREKKER TILBAKE GARANT RIS:  Flere svenske matvarekjeder måte fredag tømme hyllene for ris av merket Garant. Illustrasjonsfoto: Bon Appetit.
TREKKER TILBAKE GARANT RIS: Flere svenske matvarekjeder måte fredag tømme hyllene for ris av merket Garant. Illustrasjonsfoto: Bon Appetit. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske matvaregiganten Axfoods måtte fredag kveld fjerne ialt 7,5 tonn med ett kilos pakninger av sitt eget rismerke Garant.

Årsak: det kan være små rester av metallspon i pakningene.

Garant ris blir plukket ned fra hyllene i blant annet kjedebutikkene Hemköp, Tempo og Willys.

Kunder, også norske,  som allerede har kjøpt slike rispakker, bør kontakte Axfoods forbrukertjeneste.

NorgesGruppen, som er størst i matvarehandel her i landet med kjeder som Kiwi, Spar, Meny og Joker, samarbeider med Axfoods om en rekke varer, som gjerne har andre varenavn i norske butikkhyller.

Ikke noe fra Tyskland
- Etter å ha sjekket, kan vi berolige med at ris fra denne produsenten ikke finnes i våre hyller, heller ikke under andre navn enn Garant, sier NorgesGruppens kommunikasjonssjef Kine Søyland til Dagbladet.

Ifølge Aftonbladet var det en kunde som varslet om metallspon i en kjøpt pakke ris.

- Denne risen er pakket ved en fabrikk i Tyskland, og vi har ingen varer som er pakket ved denne fabrikken i det hele tatt, opplyser kommunikasjonssjef Kine Søyland.