Kan være serievoldtektsmenn

Fem kvinner er i sommer voldtatt eller forsøkt voldtatt av to menn i Østlandsområdet. Det kan være de samme gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet utelukker ikke denne muligheten. Fra 26. juni og fram til mandag denne uka er til sammen fem kvinner voldtatt eller forsøkt voldtatt av to ukjente gjerningsmenn på Østlandet. Ingen av voldtektene er blitt oppklart, og politiet har få spor. En årsak er at ingen av kvinnene har kunnet gi gode beskrivelser av gjerningsmennene. Politiet vurderer å undersøke om det kan være de samme gjerningsmennene.

MOSS: Mandag ettermiddag ble en kvinne i 40-åra brutalt overfalt og voldtatt av to menn på kirkegården i Moss. Mennene var maskert med finlandshetter.

HØNEFOSS: Natt til søndag 15. august ble en kvinne, også hun i 40-åra, overfalt og voldtatt av to menn i Hønefoss sentrum.

GRIMSTAD: Natt til 1. august ble en 23 år gammel kvinne voldtatt av to menn i et skogholt rett utenfor Grimstad sentrum.

SKIEN: Ei 19 år gammel jente ble voldtatt i Skien sentrum natt til 26. juni.

SKIEN: En 24 år gammel kvinne i Skien ble forsøkt voldtatt av to menn natt til 24. juli. Hun klarte å avverge voldtekten.

Uten hell hittil

Politiet i Skien, Grimstad og Hønefoss har vært i kontakt med hverandre, uten hell hittil. Nå vurderer de å ta kontakt med politiet i Moss. I Moss vurderer politiet også et slikt samarbeid.

-  Nå er vi i innsamlingsfasen, der vi samler inn bevismateriale. Etterpå vil vi vurdere om vi skal samkjøre etterforskningen med politiet andre steder i landet, sier kriminalsjef Jan Pedersen i Moss.

Koble inn Kripos

-  Jeg registrerer at det har skjedd en ny voldtekt med to gjerningsmenn i Moss. Det er naturlig å samle etterforskere fra de aktuelle politidistriktene for å se etter likhetstrekk i sakene, sier politioverbetjent Gunnar Hanssen i Vestfold politidistrikt, som etterforsker voldtekten og voldtektsforsøket i Skien. Hanssen utelukker ikke at Kripos i Oslo kan brukes som et bindeledd.

-  En voldtekt med flere gjerningsmenn virker mer brutalt på offeret, sier overlege Helle Nesfold ved voldtektsmottaket på Oslo legevakt. Mellom 15 og 20 prosent av ofrene som oppsøker mottaket, er voldtatt av to eller flere gjerningsmenn.