Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan være smittet av sopp

CHARLESTON/OSLO (Dagbladet): Hjertesykdommen som Bob Dylan ble innlagt for i helga, rammer oftest aidssyke. Nå viser det seg at rocklegenden kan være smittet av soppsporer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Joseph Wheat ved det medisinske fakultet ved Indiana University sier til avisa USA Today at infeksjon i hjerteposen kan være en «uvanlig reaksjon hos et friskt menneske» etter inhalering av soppsporer.

I følge nyhetsbyrået Reuter blir Dylan behandlet med antibiotika.

Histoplasma-sopp

Lørdag fylte Dylan 56 år, samme helg som han ble innlagt med sterke brystsmerter. Han fikk raskt diagnosen Histoplamose.

Histoplasma-soppen vokser i jord som inneholder fuglemøkk og avføring fra flaggermus. Professor Wheat sier at soppen oftest forekommer i statene Indiana, Ohio, Illinois, Mississippi, Tennessee og Kentucky.

Bob Dylan ga konserter i Indiana 29. og 30. april, og i Tennessee 2. mai.

Inhalering av soppsporene kan føre til influensaliknende symptomer, og i enkelte tilfeller kan smitten føre til infeksjon. Ofte blir pasientene friske av seg selv, noen tilfeller behandles med antibiotika - mens noen få tilfeller krever kirurgiske inngrep for å tappe væske ut av hjerteposen.

Infeksjonen kan ha dødelig utgang, men da gjerne hos personer med svekket immunsystem slik som tilfellet er for aidssyke.

Bob Dylan er skrevet inn på et sykehus under falsk navn. Sykehuset ligger ikke New York, opplyser en nær venn av familien. Derfor regner man med at han er innlagt i Los Ageles, der han bor.

Sluttet å røyke

Mens legene fremdeles venter på endelige resultater av sine undersøkelser, skriver New York Post at Dylan kan være langt alvorligere syk enn pressemeldingen fra plateselskapet gir uttrykk for. Den sier at han har «en potensielt livstruende infeksjon». Daily News i New York skriver derimot at Dylan har kuttet ut røyk og alkohol og leverer mer «robuste» konserter.

Det er ikke kjent om Dylans fem barn har besøkt ham. Jacob Dylan turnerer i Europa med bandet Wallflower, og vil foreløpig ikke avbryte turneen.