-  Kan være uskyldig

Politimannen som har ledet etterforskningen mot Ikmet Kodzadziku har sagt at den NOKAS-tiltalte svenskalbaneren meget vel kan være uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Den oppsiktsvekkende uttalelsen kom fra politiførstebetjent i Nye Kripos, Torbjørn Aastbø, som vitnet i går. Han hadde ansvar for etterforskningen av svenskalbaneren som er tiltalt for å ha vært med på NOKAS-ranet. Kodzadziku hevder han er uskyldig, og benyttet i går sjansen til å utfordre politimannen som har avhørt ham en rekke ganger.

-  Da du besøkte meg i fengselet sist, hadde vi en lang og hyggelig prat. Jeg sa at jeg var uskyldig, og du svarte at det ikke var usannsynlig. Jeg synes du skal være ærlig og bekrefte det her i dag, sa Kodzadziku.

-  Det er riktig det. Jeg husker ikke ordlyden direkte, men jeg kan ha sagt at det ikke er usannsynlig at du er uskyldig, bekreftet overbetjenten.

-  Dette er den personen i politiet som kjenner saken mot min klient best. Når han kommer med en slik uttalelse, sier det ganske mye, sier Kodzadzikus forsvarer, Abdelilah Saeme. Han mener det ikke fins bevis for at svenskalbaneren har noe med ranet å gjøre.

Statsadvokat Arild Dommersnes sier til Dagbladet at han ble overrasket over politimannens utsagn, men at det ikke endrer aktoratets oppfatning av saken mot Kodzadziku.

USKYLDIG? Ikmet Kodzadziku, tiltalt.