Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan være vaksineskadet

Åtteåringen politiet tror er arsenikkforgiftet av sin mor, har symptomer som er helt vanlige for et vaksineoffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): - Symptomene høres veldig kjente ut, og det er også veldig kjent at legene ikke finner ut noen ting, sier Karen Sandøy til Dagbladet.

Hun er daglig leder i foreningen Vaksineopplyste Foreldre (VoF), som driver med informasjonsarbeid overfor foreldre som vil vite mer om vaksiner, bivirkninger og sykdommer.

Vaksineskade

- Vi vet at det er veldig mange barn som får alvorlige sykdommer etter at de har fått vaksine. Det gjelder alle vaksinetyper, sier Sandøy.

Dette er aktuelt i den såkalte arsenikk-saken i Helgeland, etter at Dagbladet i går kunne avsløre at jentas sykehistorie startet med en trippelvaksine i 1997. Allerede samme dag som vaksinen ble gitt, skal jenta ha fått kraftig feber og et kortere bevissthetstap.

I åra etterpå har jenta vært mye syk, med høy feber, feberkramper, sår hals og kvalme. 13 ganger har hun vært innlagt på sykehus, uten at legene har funnet ut hva som feiler henne.

Klassisk

- Dette har jeg hørt mange ganger før. Det er klassiske symptomer. En vaksineskade er så mystisk at legene tar prøver og all verdens undersøkelser, uten å finne ut noe som helst. Men barnet er sykt, barnet har feber, barnet får kramper og barnet kollapser, sier Sandøy.

Hun hevder antallet vaksineofre er høyt, men at det i Norge ikke føres noen statistikk og at det alltid avvises at plagene har sammenheng med vaksine.

- I Norge er vaksiner hellige, men i vår forening er det mange foreldre som har opplevd at barna deres er blitt syke etter å ha fått vaksine. Det kan ikke være helt tilfeldig, sier Sandøy.

Ennå siktet

VoF har eksistert i fem år, og har i dag mellom 600 og 700 medlemmer.

Dagbladet fikk i går ikke kontakt med sjeflegen ved Helgeland sykehus, hvor den åtte år gamle jenta har vært innlagt.

Hos politiet på Helgeland får vi opplyst at det ikke blir gjort noe mer med denne saken i helga. Det betyr at den 48 år gamle alenemora fortsatt er siktet for å ha forgiftet datteren.