Stort utbrudd i Kvam:

- Kan være villsmitte

Onsdag ble det bekreftet 15 nye smittetilfeller i Hardanger-kommunen Kvam. Dermed har 38 personer fått påvist viruset den siste uka. Hvordan utbruddet oppsto, er fortsatt ikke kjent.

VILLSMITTE: I Kvam kommune er det et større utbrudd av coronavirus. Hvordan viruset spredte seg i kommunen, er fortsatt ukjent. Foto: Marit Hommedal / NTB
VILLSMITTE: I Kvam kommune er det et større utbrudd av coronavirus. Hvordan viruset spredte seg i kommunen, er fortsatt ukjent. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er høyt. Men de fleste tilfellene henger sammen med tidligere registrerte. Vi hadde forventa flere smittede, sier ordfører Torgeir Næss til Dagbladet.

Personer i isolasjon, karantene og ventekarantene utgjør nå «med god margin» over 500 personer, sier ordføreren. I kommunen bor det om lang 8500 personer.

- Det begynner å merkes på kommunale tjenester, og en del bedrifter begynner også å merke det på bemanningen, sier Næss.

- Villsmitte

Også tidligere i år var Kvam rammet av et større utbrudd, etter at nabokommunen Ulvik fikk svært mange smittede og utbruddet spredte seg i Hardanger. Kvam klarte den gang å få relativt raskt kontroll, men denne gangen er smittekilden ukjent.

- Forrige gang klarte vi å avklare at smitten kom fra Ulvik, og det var kjent smittevei. Da er det enklere å kartlegge og avgrense kjapt. Når den er ukjent kan det være villsmitte ute i samfunnet, og man får ikke satt folk i karantene fort nok. Da sprer det seg, og utbruddet er vesentlig større allerede, sier ordføreren.

Næss har imidlertid ikke tro på at det er påskeferien og tilreisende hytteturister som har skylda. Det er heller ikke avdekket noen større sammenkomster i kommunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer