- Kan vende tilbake til New Orleans mandag

Sier borgermesteren, men federale myndigheter sier det motsatte. Flere steder er faren langt fra over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Ikke vend tilbake

(Dagbladet.no): Tre demninger brast, men borgermester Ray Nagin sier at New Orleans har kommet bedre fra orkanen enn spådd og at folk snart kan vende tilbake.

- Demningene ser ut til å holde

- Mesteparten av byen er tørr, bortsatt fra noen områder der vannstanden er opp i mot 60 cm. Men dette er hovedsak regnvann. Vannet siver ennå inn fra Industrial canal og vi holder øye med alle bristene. Men de andre demningene ser ut til å holde godt, sier Ray Nagin på en pressekonferanse i kveld.

- Hvis alt går bra i dag og i morgen, ønsker vi begynne å sende folk inn igjen i byen tidligst mandag, seinest tirsdag, sier han videre.

Talsmenn for de federale myndighetene ba tidligere i kveld folk i kystområdene som har evakuert om å ikke vende hjem enda.

Lake Charles under vann

Flere steder er situasjonen mer kritisk. Tusen mennesker skal være fanget av flommen i Vermillion Parish. Deler av byen Lake Charles står under vann, og området herjes fremdeles av sterk vind. Myndighetene har utstedt portforbud til de som er igjen.

- IKKE SÅ ILLE: Sier New Orleans-borgermester Ray Nagin, som vil sende folk hjem som fort som mulig. Vannet siver fortsatt inn. Foto: AP/ SCANPIX
- IKKE SÅ ILLE: Sier New Orleans-borgermester Ray Nagin, som vil sende folk hjem som fort som mulig. Vannet siver fortsatt inn. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Innbygger Linda Pruhomme er innesperret av flommen i Lake Charles og har sittet i stummende mørke siden strømbruddet i går.

- Dette ligner ikke noe vi har opplevd før. Vi har vært svært redde, sier kvinnen, som har fått beskjed om å bli hvor hun er.

Fornøyd med innsatsen

President George Bush sier i dag at han er fornøyd med myndighetenes innsats denne gangen. Konvoier med nødhjelp og soldater var tidligere på plass enn da Katrina rammet USA. Da tok ikke Bush affære før to dager etter at katastrofen var et faktum.

Myndighetene bekreftet i kveld at ingen er omkommet etter orkanen, som nå er nedgradert til tropisk storm.