- Kan vente på den gode dealen

Boligkjøperne kan tillate seg å være mer kresne, ifølge Nordvik-topp Martin Kiligitto.

STØRRE UTVALG: Mange boliger betyr fortsatt et større utvalg for kjøperne, og de kan tillate seg å være mer kresne Foto: Finansavisen
STØRRE UTVALG: Mange boliger betyr fortsatt et større utvalg for kjøperne, og de kan tillate seg å være mer kresne Foto: FinansavisenVis mer

(Finansavisen:) – Det er fortsatt et høyt antall boliger ute, men også mange kjøpere i markedet, det bidrar sitt til en prisstigning i Oslo-markedet. Mange boliger betyr fortsatt et større utvalg for kjøperne, og de kan tillate seg å være mer kresne. Rett og slett vente på den gode dealen, kommenterer daglig leder i Nordvik, Martin Kiligitto, til Finansavisen, etter onsdagens boligprisstatistikk.

Han viser til at meglerkjeden i snitt hadde én til to budgivere per objekt i august.

- I et slikt marked er det håndverket og rådgivningen som er nøkkelen for å gjennomføre gode salg. Eiendomsmegleren må rett og slett gjøre en god jobb, fortsetter han.

Boligprisene steg med 1,9 prosent nominelt i august. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

Historisk sterk juli

August er fortsatt en shoppingmåned med solid aktivitet, men Kiligitto synes vi ser tendenser til at juli nå er i ferd med å ta over den posisjonen.

- I Nordvik hadde vi en historisk sterk juli-måned, og solgte flere boliger enn noen gang før. For eksempel opplevde vi at studentene gjorde seg tidligere ferdig i år sammenlignet med foregående år, sier han.

- Alltid opp i august

- Boligprisene går nesten alltid opp i august, og dette er omtrent akkurat som vi forventet på forhånd. Våre egne tall viste litt høyere økning enn Eiendom Norges boligprisstatistikk, med en økning på mellom 1-2 prosent. Størst vekst fikk vi i Oslo, og vi er litt bekymret for at prisøkningen i Oslo kan eskalere fordi det er igangsatt alt for få nybyggprosjekt, kommenterer Terje Buraas, leder i DNB Eiendom.

Selv om Bergen var litt ned i august, er dette ifølge Buraas innenfor det som er ventet.

- For øvrig melder meglerne våre fra alle de store byene om godt besøkte visninger og optimisme i boligmarkedet.

Det har ifølge Buraas vært et høyt volum hele sommeren, og det har fortsatt ut i august.

- Vi må alltid se juli og august sammen, og med litt skuffende juli-tall var det ventet vi å se en større vekst i august, avslutter han.

Andre økonominyheter: