- Kan vi grille på skoleturen?

Brannsjef "helt matt" over hva lærere kan spørre om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens den verste skogbrannen siden siste verdenskrig raser og alle medier har vært toppet med branner siden sist helg, lurer fortsatt lærere og andre voksne, skoleansvarlige på om de kan grille. I skogen.

- Vi får flere spørsmål fra voksne personer på skoler om grilling hver dag, seinest i går. Jeg lurer på hva slags undervisning skolene har i samfunnsfag, og hva voksne folk får med seg av hva som skjer rundt dem, sier fungerende brannsjef Dag Muggerud i 110-sentralen i Buskerud til Dagbladet.no.

Han sier han blir "helt matt" av spørsmålene som kommer hver dag. Alle har sammenheng med skoleavslutningene og at lærerne tar med elevene på tur siste skoledag.

- Det er det sterkeste språket jeg bruker til vanlig, sier brannsjefen.

- Hva svarer dere?

- Nei. Kortere og mer konsist kan det ikke bli. Det er generelt forbud over hele landet mot å bruke ild i utmark fra 15. april til 15. september. Og det var jo nettopp her i Drammen og Konnerud at den første store brannen fikk oppmerksomhet sist helg, påpeker Muggerud.

Bylærere verst

Lærerne i byområdene er verst.

- Fra Hallingdal og Numedal har vi ikke fått slike forespørsler. Ute på landet skjønner de vel bedre av seg selv, sier brannsjefen.

Seinest i går kveld fikk brannvesen og politi i Buskerud to meldinger om grilling og bålbrenning i knusktørr skog.

Den ene meldingen var falsk. Det som så ut som røyk, var støvskyer.

Men ved en skogsbilvei nær Røyssjø i Sande fant brannmannskapene fem jenter med et bål i lys lue.