Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan vinne på å kjøpe seg opp

- Kjell Inge Røkke kan med sitt oppkjøp styrke sin posisjon i Kværner og på sikt tjene på det, hvis han blir med på emisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøper makt i siste time

- Kjøper han seg derimot opp for å kunne nedstemme styrets forslag, vil han tape enda mer penger enn han hittil har tapt, spår hovedtillitsvalgt og styremedlem i Kværner, Rolf Utgård.

Utgård var tett på forhandlingene med de 42 Kværner-bankene i oktober, og sier det er helt urealistisk å tro de vil være med på en ny runde med sikte på å sanere gjeld. Da vil mange av de utenlandske heller velge konkurs, mener han.

- Men hvis Røkke kjøper seg opp til rundt 30 prosent, og etterpå blar opp en milliard til emisjonen for å beholde posisjonen, så kan jeg ikke forstå at EU kan godta det, da det vil bryte med konkurransereglene. Men han kan likevel være med videre, med en lavere eierandel, og på sikt tjene på det, sier Utgård, som håper dette er tanken bak aksjehamstringen - og ikke å stemme mot styrets russiske løsning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!