Kan vitne i september

DALLAS, Texas (Dagbladet): President Bill Clinton kommenterte i går ikke Monica Lewinskys påstander om at de skal ha hatt sex sammen. Men Clinton skal være villig til å vitne for storjuryen, muligens i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Clinton var i går kveld på Capitol Hill i Washington, hvor han deltok i en minnehøytidelighet. En fullsatt parlamentsbygning var samlet for å minnes de to politimennene som ble skutt i Kongressen fredag. Med foldede hender fulgte en beveget Bill Clinton seremonien.

Vil vitne

Men ifølge advokat David Kendall, skal Clinton nå være villig til å vitne for storjuryen. Det vil i så fall være første gang en sittende amerikansk president må vitne for en storjury, i en sak hvor presidenten i virkeligheten sitter på tiltalebenken.

- Presidentens program er stramt. Det vil uansett ikke være praktisk mulig for Clinton å vitne før tidligst i september, når han kommer tilbake fra statsbesøk i Russland og Irland, sier advokat David Kendall.

Trumfkort

Fra Det hvite hus og Clintons administrasjon var det i går bare pressetalsmann Mike McCurry som uttale seg.

- Vi vet ikke hva Monica Lewinsky skal vitne om. Derfor har vi ingen kommentarer, sier McCurry.

I USA ble det i går spekulert i om Bill Clinton kan sitte med et trumfkort på hånda. Dersom han vet hva Monica Lewinsky vil fortelle til storjuryen, er det på langt nær sikkert at Sexgate vil føre til en konstitusjonell krise. I går var det ikke klart om spesialetterforsker Kenneth Starr vet hva Monica Lewinsky vil fortelle, ut over det faktum at hun har garantert at hun vil fortelle sannheten om et seksuelt forhold til Bill Clinton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer