Kanadier ble bøtelagt for å synge 90-tallshit i sin egen bil

«Everybody Dance Now», sang 38 år gamle Taoufik Moalla. Det ble en dyr fornøyelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste har vel på et eller annet tidspunkt i livet vært ute og kjørt bil, hørt en sang de liker på radioen, skrudd opp volumet og sunget med for full hals.

Men de færreste har vel blitt bøtelagt som følge av det. Det har 38 år gamle Taoufik Moalla fra Montreal.

Everybody Dance Now

27. september i år var nemlig tobarnsfaren på vei til butikken da dyttet inn en CD med 90-tallshiten «Gonna Make You Sweet», eller «Everybody Dance Now», som de fleste trolig kaller den, av C+C Music Factory i CD-spilleren i bilen, skriver Montreal Gazette.

Moalla var i godt humør og sang med, da han plutselig hørte politisirener bak seg. 38-åringen trodde politiet skulle kjøre forbi ham, men det var ham de skulle stoppe.

Fire politimenn kom fram til bilen, sjekket innsiden, før de ba ham om vognkort og førerkort. Da sa Moalla at han ikke skjønte hvorfor han hadde blitt stoppet.

- De spurte meg om jeg skrek. Jeg sa: «Nei, jeg sang». Jeg sang refrenget til «Everybody Dance Now», men det var ikke høyt nok til å forstyrre noen, forteller Moalla.

Ingen støtte fra kona

Da politiet ga ham tilbake førerkortet, fikk han også med seg en bot på 149 dollar for å «skrike på offentlig plass». Ifølge lovverket i Montreal kan man nemlig bøtelegges med mellom 50 og 1000 dollar dersom man «forårsaker støy ved i skrike», skriver CTV News.

Tobarnsfaren synes politets reaksjon er litt i overkant, da han mener bilen hans ikke kan defineres som en offentlig plass.

Han har motsatt seg boten, og venter på at saken skal komme opp for retten.

- Jeg vet ikke om stemmen min er veldig dårlig og det er derfor jeg fikk bota, men jeg ble veldig sjokkert, sier Moalla, som på tross av den noe uvanlige bota ikke fikk allverdens støtte av kona på hjemmebane.

- Hun sa til meg at hvis jeg fikk bota for å synge, så burde bota vært på 300 dollar, sier Moalla.

Politiet i Montreal sier at de ikke kan kommentere enkeltbøter.