Kanadisk apotek skulle dele ut halloweengodteri: Ga barna bipolarmedisin

Tabbe etter at kunde mistet piller på gulvet.

FARLIG FORVEKSLING: Et apotek i Quebec i Canada ga ved et uhell barn reseptbelagte medisiner istedenfor halloweengodteri. Foto: Henning Lillegård
FARLIG FORVEKSLING: Et apotek i Quebec i Canada ga ved et uhell barn reseptbelagte medisiner istedenfor halloweengodteri. Foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et apotek i Quebec by i Canada fikk den store halloweenskjelven da de oppdaget at de hadde tabbet seg ut og gitt «knask eller knep»-barna reseptbelagte legemidler istedenfor godterier, skriver health24.com.

Politiet åpnet etterforskning etter at piller mot bipolar lidelse havnet i apotekets godtekurv.

Tabben skal ha funnet sted etter at en kunde mistet sin sønns bipolarmedisin på gulvet i apoteket, skriver CBC News.

Sju piller på avveie Apoteket tror en annen kunde kan ha plukket opp disse pillene fra gulvet og plassert dem i nærheten av halloweenkurven.

Politiet er av den oppfatningen at en av apotekets ansatte kan ha lagt pillene blant godteriet, men har til nå ikke kunnet trekke noen endelig konklusjon.

Ifølge apoteket, skal det være snakk om sju piller som har kommet halloweenbarna i hende, skriver britiske The Independent.

Ifølge politiet, skal ikke noen av barna ha inntatt bipolarmedisinen. Om de hadde gjort det, er det likevel lite trolig at det ville ha fått farlige følger, men de ville ha kunnet oppleve kvalme og svimmelhet.

For mange foreldre, er det likevel slik at halloweenfesten kommer med en frykt for at barna deres blir gitt godterier som inneholder narkotika eller andre farlige substanser, skriver health24.com.

Barberblad i sjokolade Mens hendelsen på apoteket i Quebec skyldtes en ren tabbe, kan det være mennesker der ute som med viten og vilje tilsetter snopet som de gir til barna noe farlig.

Etter årets halloweenfeiring, har myndighetene i fem amerikanske delstater iverksatt etterforskning etter at farlige objekter ble funnet i halloweengodteri.

Ohio-politiet bekrefter at ei fjorten år gammel jente fant et barberblad inni sjokoladen da hun tok en bit av en Snickers hun hadde fått, melder VICE.

En liknende etterforskning er iverksatt i Pennsylvania hvor flere barn fant synåler stukket inn i sjokolader de fikk da de gikk «knask eller knep», melder Sky News.