Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kanadisk firma kjøper Helly Hansen

Det tradisjonsrike norske klesmerket solgt for seks milliarder kroner.

SELGES: De fleste nordmenn har nok et forhold til Helly Hansens flytevester. Nå selges firmaet fra et kanadisk pensjonsfond til et kanadisk dekkfirma. FOTO: Berit Keilen / SCANPIX
SELGES: De fleste nordmenn har nok et forhold til Helly Hansens flytevester. Nå selges firmaet fra et kanadisk pensjonsfond til et kanadisk dekkfirma. FOTO: Berit Keilen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kanadiske selskapet Canadian Tire, som selger alt fra kjøkkenutstyr til klær, har kjøpt klesprodusenten Helly Hansen.

Canadian Tire betaler 985 millioner kanadiske dollar, rundt seks milliarder kroner, for Helly Hansen, melder Reuters.

- Med våre muligheter, og Helly Hansens internasjonale gode merkevare og ledelse ser vi en enorm mulighet for Canadian Tire og Helly Hansen, både internasjonalt og i Canada, sier sjef i Canadian Tire, Stephen Wetmore til Reuters.

Helly Hansen ble kjøpt opp av det internasjonale selskapet Investcorp i 1997, men har siden skiftet eier flere ganger. Selskapet ble i 2012 solgt til Orntario Teachers' pensjonsfond, som nå har solgt det videre.

Helly Hansen ble grunnlagt i 1877 av mossingen Helly Juell Hansen, og har butikker i over 40 land. Selskapet har fortsatt sitt hovedkontor i Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media