Kanadisk konvertitt utpekes som mulig Ottawa-skytter

Skal ha fått passet konfiskert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanadiske Michael Zehaf-Bibeau (32) mistenkes å være en av skytterne under de dramatiske angrepene i Ottawa sentrum i dag.

Det opplyses imidlertid ikke hvilken tilknytning mistenkte har til saken.

Utreisevarsel CBC News Ottawa melder på Twitter sent onsdag at de har fått uavhengig bekreftelse på at det var Zehaf-Bebeau som ble skutt og drept inne i parlamentsbygningen av.

Politiet ønsket på sin pressekonferanse onsdag ikke å si hvorvidt det var en eller flere gjerningsmenn under skytingen ved nasjonalforsamlingen. Men det er bekreftet at en mistenkt er blitt skutt og drept.

Det er usikkert om politiet jakter flere gjerningsmenn.

Ifølge avisa Globe and Mail har mannens pass blitt konfiskert, og han skal ha hatt en utreisevarsel ved sitt navn.

Mannen skal også ha konvertert til islam.

Soldat falt Soldaten som ble drept under skyteepisoden i Ottawa onsdag var Nathan Cirillo. 24-åringen ble drept ved krigsminnesmerket National War Memorial, nær nasjonalforsamlingen i Ottawa, ved kvart på titida onsdag formiddag.

Det er opprettet en minneside for Cirillo på Facebook.

Ifølge Globe and Mail var Cirillo i trening for å bli en del av Canadas grensepoliti.

- Husk hvordan en persons liv har blitt tatt, fra familie og venner og for framtida han skulle hatt, sa ordfører Jim Watson, ifølge CBC.

- Jeg så ansiktet og skjønte at det var han. Han var en god person, og stilte opp for alle, sier en av hans venner Marie Michele, som også forteller at Cirillo var småbarnsfar.

- Sjokkert og trist Etter skyteepisodene i Ottawa sentrum, har det kommet støtteerklæringer fra hele verden. USAs president Barack Obama lover å bistå nabolandet på alle mulige måter i jakten på gjerningsmennene.

Samtidig kom Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i kveld med en uttalelse.

- Jeg er sjokkert og trist over dagens skyting i Ottawa. Mine dypeste kondolanser går til familien til den kanadisk soldaten som ble drept i dag, og til familien til den kanadiske soldaten som ble drept tidligere denne uka. Mine tanker går også til alle de som ble skadd. Nato står i solidaritet til vår allierte Canada, heter det i uttalelse fra Stoltenberg.

Det var rundt klokka 16.00 i dag meldingene om skytingen ved Canadas krigsminnesmerke kom. Der ble en soldat skutt og drept. Deretter ble det hørt rundt 30 skudd inne fra parlamentsbygningen, og en antatt gjerningsmann ble skutt av parlamentets egne vokter, Kevin Vickers.