Kanadisk kvinne død av svineinfluensa

Første i landet.

FORHOLDSREGLER: Piloter fra Aeromexico med munnbind på flyplassen i São Paulo i Brasil tidligere i dag. Foto: SEBASTIÃO MOREIRA/EPA/SCANPIX
FORHOLDSREGLER: Piloter fra Aeromexico med munnbind på flyplassen i São Paulo i Brasil tidligere i dag. Foto: SEBASTIÃO MOREIRA/EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En kvinne er død av H1N1-viruset i Canada. Dermed har den nye influensaen tatt liv i tre land.

45 personer er døde av influensaen i landet der H1N1-influensaen brøt ut, Mexico. I tillegg er to døde i USA. Fredag døde også en kvinne i Canadas vestlige provins Alberta, opplyser helsemyndighetene i landet.

Kvinnen som døde, er i 30-årene og har ikke vært i Mexico, opplyste provinsmyndighetene.

Antallet personer som er bekreftet i USA, ble fredag doblet til 1639. Den store økningen i antallet smittede i USA skyldes at en rekke antatte tilfeller ble bekreftet fredag. Samtidig ble smitten for første gang oppdaget i Brasil og Panama.

Verdens helseorganisasjon (WHO) beholder beredskapsnivået på 5 av 6 ettersom influensaen fortsatt sprer seg fra Mexico og USA.

Tallet på dødsfall forårsaket av viruset økte til 45 i Mexico fredag. Nesten halvparten av de smittede i verden bor i området rundt Mexico by.

I England ble smitten bekreftet hos ytterligere fire barn ved en skole sørøst i London. Skolen er allerede stengt etter flere influensatilfeller. (NTB)