Kanadisk kvinne død av svineinfluensa

Første i landet.

FORHOLDSREGLER: Piloter fra Aeromexico med munnbind på flyplassen i São Paulo i Brasil tidligere i dag. Foto: SEBASTIÃO MOREIRA/EPA/SCANPIX
FORHOLDSREGLER: Piloter fra Aeromexico med munnbind på flyplassen i São Paulo i Brasil tidligere i dag. Foto: SEBASTIÃO MOREIRA/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En kvinne er død av H1N1-viruset i Canada. Dermed har den nye influensaen tatt liv i tre land.

45 personer er døde av influensaen i landet der H1N1-influensaen brøt ut, Mexico. I tillegg er to døde i USA. Fredag døde også en kvinne i Canadas vestlige provins Alberta, opplyser helsemyndighetene i landet.

Kvinnen som døde, er i 30-årene og har ikke vært i Mexico, opplyste provinsmyndighetene.

Antallet personer som er bekreftet i USA, ble fredag doblet til 1639. Den store økningen i antallet smittede i USA skyldes at en rekke antatte tilfeller ble bekreftet fredag. Samtidig ble smitten for første gang oppdaget i Brasil og Panama.

Verdens helseorganisasjon (WHO) beholder beredskapsnivået på 5 av 6 ettersom influensaen fortsatt sprer seg fra Mexico og USA.

Tallet på dødsfall forårsaket av viruset økte til 45 i Mexico fredag. Nesten halvparten av de smittede i verden bor i området rundt Mexico by.

I England ble smitten bekreftet hos ytterligere fire barn ved en skole sørøst i London. Skolen er allerede stengt etter flere influensatilfeller. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer