Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kanadisk ordfører gikk med samme dressen i over ett år for å understreke et poeng

Gjorde det for døtrene.

VELBRUKT DRESS:  Denne dressen ble brukt i alle offisielle sammenhenger 15 måneder. Foto: Richard Stewart
VELBRUKT DRESS: Denne dressen ble brukt i alle offisielle sammenhenger 15 måneder. Foto: Richard Stewart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Richard Stewart, ordfører i Coquitlam i Kanada, gjorde en god innsats for å bevise at på minst én måte har menn det lettere enn kvinner.

Rett etter han ble valgt som ordfører, bestemte han seg for å gå med samme dressen i alle offisielle sammenhenger, helt til noen bemerket det. Utgangspunktet var utallige historier fra kvinnelige kolleger om hvor ofte de har fått kommentarer på hva de har på seg.

Det var CBC som først omtalte historien .

Kolleger fikk sinte e-poster Det tok 15 måneder før noen sa noe. Og da ble ikke dressen bemerket fordi noen oppdaget gjenbruket, men fordi en kommenterte at han hadde på seg en mørk blå dress, mens de andre hadde grå, på en humoristisk måte, av typen «Fikk du ikke beskjeden?» Så avslørt ble han egentlig ikke da heller.

Inspirasjonen fikk han fra en australske programleder som gjorde noe liknende i 2014. Richard Stewart synes den manglende reaksjonen sier noe om forskjellene på kvinner og menn i offentligheten.

- Kvinnelige kolleger har fått sinte eposter fra velgere som sier at drakten er glorete eller upassende, eller «du har den på for ofte, kan du ikke ta på deg noe annet?». Kommentarer jeg aldri, aldri har fått som mann, sier Stewart til CBC.

- Andre barrierer for kvinner Fremtidsutsiktene til døtrene var også medvirkende årsak til eksperimentet.

- Jeg har døtre, og når jeg ser de utilsiktede hindringene samfunnet skaper for kvinner og deres karrierer, hindringer som ikke finnes for menn, vil jeg sette fokus på disse, sier han til CBC.

I et notat på egen Facebook-side sier han at han selvsagt renset dressen underveis. Og forklarer at dette bare er en liten del av bekymringene.

- Det er selvsagt også andre barrierer for kvinner som trer inn i offentligheten, og noen av dem er mye større enn å trenge å ha en større garderobe. Noen av dem virker små, for eksempel kan mannlige kandidater gå fra dør til dør hele kvelden, til og med fram til ni, mens mange kvinner vil synes det er ubehagelig å banke på dører etter November-mørket legger seg rundt klokka fem.

Ordføreren har avsluttet eksperimentet, men andre kler seg likt bevisst. Facebook-gründer Mark Zuckerberg bruker ofte samme klær for å slippe å tenke så mye på hva han har på seg.