Kanadisk sosialarbeider (28) var «gravid» med to kilo kokain

Avslørte seg med aggressive svar da en politikvinne spurte hvor langt hun var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et uskyldig spørsmål om hvor langt hun var i graviditeten, ødela igår hele det utspekulerte smugleropplegget for den kanadiske sosialarbeideren (28), like før hun skulle sette seg på flyet fra Bogotá til Toronto.

Da kvinnen reagerte med aggressiv oppførsel, vakte det mistanke hos en politikvinne på flyplassen.

Hard mage
- Kanadieren likte ikke spørsmålet, noe som fikk tjenestekvinnen til å bli mistenksom. Instinktivt berørte hun da, veldig forsiktig, kvinnens mage, og innså at den var for hard og ekstremt kald, fortalte senere nestkommanderende ved Colombia's antinarkotikapoliti, Colonel Esteban Arias Melo ifølge BBC.

Narkotikapolitiets videobilder viser 28-åringen der hun står med «magen» av latex løsnet fra kroppen, mens en politikvinne fisker ut to kilo kokain.

- Hun prøvde å lure politiet ved å late som hun var gravid, sier offiseren på videoen fra en pressekonferansen som colombiansk politi holdt i etterkant av hendelsen.

- I sjuende måned
Kvinnen er ifølge BBC en av nesten 150 personer som i år er tatt med narkotika på flyplassen i Bogotá, hovedstaden i Colombia som sammen med Peru er verdens største produsentland for kokain.

Hun skal ha sagt at hun var sju måneder på vei.

Colombianske myndigheter sier ifølge BBC at hun vil bli tiltalt for narkotika-trafikk og -besittelse, og risikerer fengsel i fra fem til åtte år. Ifølge myndighetene skal det sitte 874 utlendinger i colombianske fengsler, de fleste for narkotikaforbrytelser.

SVANGER MED KOKAIN: Narkotikapolitiets videobilder viser 28-åringen der hun står med «magen» av latex løsnet fra kroppen, mens en politikvinne fisker ut to kilo kokain. Foto: AFP/Colombian Police
SVANGER MED KOKAIN: Narkotikapolitiets videobilder viser 28-åringen der hun står med «magen» av latex løsnet fra kroppen, mens en politikvinne fisker ut to kilo kokain. Foto: AFP/Colombian Police Vis mer