Kanariøyene brenner

Flere tusen evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En skogbrann på Tenerife har utløst full alarm. Brannen som startet nord på øya mandag, var ute av kontroll mandag kveld. 2000 personer har blitt evakuert og 2600 hektar skog har blitt ødelagt av flammene skriver canariposten.


Brannfolk og frivillige slåss mot flammene, men sliter med sterk vind. Mandag kveld nærmet brannen seg nasjonalparken Teide.

I går kveld fortsatte storbrannen på Gran Canaria. Sørvest på øya ble 500 personer evakuert, ifølge canariposten.

Også på denne øya sliter brannmannskapene med sterk vind. Flere steder ble vinden målt til hele 120 kilometer i timen, melder nettstedet.

Brannen på Gran Canaria startet fredag og betegnes av myndighetene som ekstrem. Asken ligger i et tykt lag på husene i områdene hvor det brenner. Luften er helt gul av røyk melder Nyhetskanalen.

Det var en 37 år gammel skogvokter som startet brannen på Gran Canaria. Han ble arrestert lørdag og har innrømmet at det er han som står bak flammene på ferieøya. Juan Antonio Navarro Amas forklarte til politiet at kontrakten hans var i ferd med å gå ut og at brannen var et desperat forsøk på å beholde jobben, melder AP.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

FULL FYR PÅ TENERIFE: Skogbrannen nærmet seg mandag kveld nasjonalparken Teide. Foto: Reuters/Scanpix
FULL FYR PÅ TENERIFE: Skogbrannen nærmet seg mandag kveld nasjonalparken Teide. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 120980028


Varnish cache server