GRUFULLE PLANER:  Ved å legge fram chattelogger fra internett har aktoratet vist hvilke grufulle fantasier Gilberto Valle har hatt. Blant annet fantaserte han om å koke og spise sin kone. Illustrasjon: REUTERS/Jane Rosenburg
GRUFULLE PLANER: Ved å legge fram chattelogger fra internett har aktoratet vist hvilke grufulle fantasier Gilberto Valle har hatt. Blant annet fantaserte han om å koke og spise sin kone. Illustrasjon: REUTERS/Jane RosenburgVis mer

Kannibal-dagdrømmer risikerer livstid i fengsel

Uten å ha skadet noen som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York-politimannen Gilberto Valle har ikke skadet noen. Men han har beviselig hatt bisarre fantasier som innebærer kannibalisme, tortur og drap.

I dag ble han funnet skyldig for å blant annet ha planlagt å kidnappe, voldta og drepe en rekke kvinner, blant dem hans kone. Men som Slate.com skriver har han aldri utført noen av disse tingene. Han har ikke skadet noen av kvinnene som har entret vitneboksen under rettssaken, og han har aldri smakt menneskekjøtt. Det ble med fantasien.

Nå risikerer han blant annet livstid i fengsel for kidnappingsplanene og ett år for å ha brutt seg inn en database.

Kalte seg «Girlmeat Hunter» Kjernen i saken er hvor reelle fantasiene, eller planene, har vært. For selv om Valle ikke har skadet noen av kvinnene har påtalemyndigheten vist at han overvåket noen av de potensielle ofrene i tillegg til at han søkte dem opp i databaser han hadde tilgang på. Og politimannens fantasier har vært mulig å legge fram med samtalelogger på internett, der han kalte seg «Girlmeat Hunter», ifølge New York Times.

Som Dagbladet tidligere har omtalt er det grufulle planer han skisserte i enkelte av samtalene.

«Kalkun alene vil ikke tilfredsstille min sult. Jeg planlegger å få tak i litt kvinnekjøtt», var blant tingene Valle skrev til en annen person på nettet i forbindelse med Thanksgiving. I en annen samtale skal han ha beskrevet hvordan han ville steke en kvinne levende i ovnen.

Under rettssaken har han imidlertid tedd seg svært sobert, ifølge Slate, som beskriver hvordan han i timevis kunne sitte foroverlent med hodet hvilende i hånda. Og mens de grusomme samtalene ble lagt fram i retten var det ifølge nettstedet umulig å spore noen form for mimikk hos mannen.

Vil anke En av Gattos advokater kaller dagens dom for en katastrofe og mener påtalemyndigheten ikke har klart å bevise sin sak.

- Dette er bare tanker. Veldig stygge tanker, men vi straffeforfølger ikke folk på grunn av deres tanker. Det hele var bare fantasi. Syke og stygge fantasier som ble utvekslet på datamaskinen, sa Julia Gatto under sluttprosedyren ifølge New York Times. I etterkant av dommen gjorde hun det klart at forsvaret vil anke.

Statsadvokatens reaksjon på dommen var naturlig nok stikk motsatt.

- Internett er et forum for fri utveksling av ideer, men det er likevel ikke immunitet mot å planlegge forbrytelser og ta skritt mot å utføre dem, sier Manhattan-advokaten Preet Bharara i en uttalelse.

- De detaljerte og spesifikke planene om å borføre kvinner for å utføre groteske forbrytelser var reelle, legger hun til.