Kannibal-José (38) hengte seg i fengselet

Siktet for å ha kokt og spist kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): José Luis Calva (38) ble tirsdag funnet hengt i cella si i fengselet, melder Reuters.

Calva var forfatter av yrke, men vil nok huskes best for kannibalismesiktelsen mot ham, heller enn sine litterære evner:

I oktober stormet politiet leiligheten hans og fant et dekket bord med tilberedt menneskekjøtt på en tallerken, samt mer kjøtt i kjøleskapet og bein i ei frokostblandingseske.

Levningene viste seg å tilhøre 38-åringens kjæreste Alejandra Galeana (32); resten av det ille tilredte liket ble funnet i klesskapet på Calvas soverom.

Skadd under flukt

Under politiaksjonen prøvde Calva å flykte, men ble påkjørt av en bil og pågrepet. Han har hele tida avvist kannibalismeanklagene og hevdet at han drepte kjæresten etter en krangel, og at han parterte kroppen hennes for å bli kvitt liket.

Han har forklart at han ombestemte seg og kokte menneskekjøttet for å gi det til hundene isteden.

38-åringen hadde en fascinasjon for filmene om kannibalen Hannibal Lecter, og den uferdige boka «Kannibalske instinkter» hadde et omslagsfoto som viser en mann som ser ut som Calva, med ei maske liknende den som Lecter har på seg i «Nattsvermeren».

BAK GITTER: José Luis Calva (38) sikret bak gitter under en rettslig høring i Mexico by 29. oktober. Foto: LUIS ACOSTA/AP/SCANPIX
BAK GITTER: José Luis Calva (38) sikret bak gitter under en rettslig høring i Mexico by 29. oktober. Foto: LUIS ACOSTA/AP/SCANPIX Vis mer

I leiligheten i Mexico by fant politiet, i tillegg til Lecter-filmer og -effekter, også bøker om svartmagi.

Seriemorder?

I tillegg til kannibalismesiktelsen var Calva også mistenkt for å ha drept og partert sin ekskjæreste Consuelo Casarrubia i 2004, samt for å ha tatt livet av og partert en prostituert tidligere i år.

Men rettsprosessen får nå altså en brå slutt, etter at 38-åringen ble funnet hengt etter beltet sitt på cella.

Calva etterlot seg ikke noe avskjedsbrev, men arbeidet for tida på en ny bok som skulle bli en selvbiografisk roman om fengselsoppholdet. Arbeidstittelen var «Kannibalpoeten».

Ifølge en av forsvarerne hans skal ikke Calva ha vist tegn på å være suicidal.

- Han var veldig entusiastisk over bokprosjektet, sier Moises Humberto Guerrero Calderon til AP.

Saken mot forfatteren har rystet offentligheten i Mexico, som ikke har opplevd en kannibalismesak på 500 år.

KROPPSDELER I KJØLESKAPET: Ifølge meksikansk politi viser bildet Alejandra Galeanas avkappede bein, innpakket i en plastikkpose og oppbevart i kjæresten José Luis Calvas kjøleskap.
SKADD: 38-årige Calva forsøkte å flykte fra politiet under razziaen mot leiligheten hans, men ble påkjørt av en bil.